Friday, February 19, 2016

Oh My Venus

Assalamualaikum..
Lama x share pasal drama Korea kat sini..

Oh My Venus..
Drama lakonan So Ji-sub yang sangat ohsem..

Firstly sha tengok drama nie sebab baca banyak komen yang positif..
Kemudian sebab ada So Ji-Sub dan juga Henry Lau..

Bila dah tengok first episod terus fall in love..
Memang best drama nie..
Macam-macam emosi ada..
Sedih, simpati, kesian, geram, gembira, kelakar..
Memang betul-betul mixed feeling...

Yang buatkan drama nie semakin ohsem adalah Henry Lau..
Walaupun watak sampingan tapi sangat-sangat menceriakan..
Memang ohsem dapat tengok aksi bersahaja beliau..

Drama yang sangat simple, romantik dan ada sedih sikitlah..
Bagaimana watak utama saling membantu dalam merawat luka antara mereka..
Bangkit dari kegagalan..
Saling melengkapi.. Seronok tengok drama nie..
Watak jahat pun xde lah jahat sangat..
Jahat-jahat manja gitu...
Memang relax dan santai bila menonton drama nie..


5 comments:

  1. waaaaaaa qila tak tgk lagi eee geram haha nak tengok nak nakkkk dah masuk dlm to-watch-list dah iihihi

    ReplyDelete
  2. ala sha bagi link utk tengok korea nanti ya....

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »