Saturday, February 13, 2016

Novel Fixi | Gantung oleh Nadia Khan

Assalamualaikum..

Firstly sha nak bagi tahu..
Novel ini sangat x sesuai dibaca oleh anak-anak berumur 18 tahun kebawah..
Terlalu daring..
Walaupun begitu jalan ceritanya ohsem..

Ko kalau baca skip-skip memang x faham..
Memula cam blur juga..
Tapi bila makin banyak ko baca makin banyak ko faham..

Gibbs, Ray, KJ dan Troll, Mereka berempat nielah watak-watak penting dalam novel ini..
Memang seriouslly apa yang diceritakan dalam novel ini, ada terjadi..
Kerana pembulian terlampau macam-macam boleh terjadi..

Saat-saat akhir alam persekolahan yang sepatutnya indah bertukar tragis..
Well ada a few part yang aku memang x berape gemar..
Terlalu sosial.. tapi masih ada kebaikan..

Maknanya ko kena baca dengan hati yang terbuka..
Ambil yang baik seperti hubungan persahabatan..
Dan buang yang x baik.. or jadikan iktibar..
 
Published December 2013 by Buku Fixi (first published January 1st 2013)

3 comments:

  1. Da bce novel nii. Mmg best laa. Sbb brmain dgn psikologi minda

    ReplyDelete
  2. memang suka novel keluaran Fixi...dah banyak koleksi kita beli tapi yg ni xde beli lg

    ReplyDelete
  3. tak pernah baca lg novel dr penulis ni

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »