Saturday, September 24, 2016

Telegram di Desktop

Assalamualaikum..
Hye semua..

Saja nak share pasal ini..
Sha rasa ramai je yang tau kan..
Ada juga yang tak tau kan..
Sha baru je tau..
Itupun sebab ternampak kawan install WhatsApp di komputer..
So saje search ko Telegram ada..

Tujuannya supaya memudahkan nak download video..
Wakakaka.. Nampak tak..
Sekiranya nak guna telegram di komputer ini,
pastikan dekat handphone kita pun ada telegram..
Baru dia boleh link.. Okay..

 
Search Telegram di Google..
Nanti dia keluar paparan macam kat atas nie..
Boleh terus klik Telegram Desktop


 
Paparan yang akan keluar bila kengkawan klik Telegram Desktop..
Klik "Get Telegram for Windows"
Kalau pakai Google Chrome dia akan terus download di bahagian bawah..
Kalau pakai Mozilla  Firefox dia akan keluar paparan seperti dibawah..

 
Klik Save File.. 

 
Nanti logo ini akan ada dekat file download..
klik je logo nie dia akan keluar paparan yang berikutnya..

 
Klik run lepastu bolehlah install..

 
 Paparan ini akan keluar lepas klik install..
Boleh klik Start Messaging..

 
 Masukkan no fon yang anda gunakan untuk telegram di Handphone ye..
Baru dia boleh link.. Lepastu tekan next..

 
 Nanti dia akan hantar code kat handphone kita..
Masukkan code tu, lepastu tekan next..

 Yeah!!! Dah boleh guna...
Bolehlah nak download or upload video..
Chat pun boleh..

Kelebihan Telegram
 



10 comments:

  1. Farah selalunya gunakan Whats App Web sahaja...Sebab untuk urusan kerja...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang ramai yang lebih menggemari WhatsApp dari telegram..

      Delete
  2. Lah baru tahu, senang la lepas ni nk tgk movie dari group telegram kat laptop kan. Thanks akak.

    ReplyDelete
  3. Whatsapp takde, Telegram pun takde. Nampak tak betapa jauhnya saya dengan teknologi terkini? Hihi ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. OWh.. Tak ada lah jauh sangat Gee..
      Maybe Gee masih tidak memerlukan lagi teknologi2 ini..
      Kalau ada pun, sumtimes mengganggu gak Gee.. Sha ada masa silentkan..
      Runsing.. hehehe..

      Delete
  4. kat desktop opis aida ni, ada telegram & wassap.
    senang. tak perlu hadap phone.

    ReplyDelete
  5. Tapi leceh la phone pun kena on jugak. Ain dah la jenis malas tgok phone. haha

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »