Shoplinks.Asia

Saturday, September 24, 2016

Telegram di Desktop

Assalamualaikum..
Hye semua..

Saja nak share pasal ini..
Sha rasa ramai je yang tau kan..
Ada juga yang tak tau kan..
Sha baru je tau..
Itupun sebab ternampak kawan install WhatsApp di komputer..
So saje search ko Telegram ada..

Tujuannya supaya memudahkan nak download video..
Wakakaka.. Nampak tak..
Sekiranya nak guna telegram di komputer ini,
pastikan dekat handphone kita pun ada telegram..
Baru dia boleh link.. Okay..

 
Search Telegram di Google..
Nanti dia keluar paparan macam kat atas nie..
Boleh terus klik Telegram Desktop


 
Paparan yang akan keluar bila kengkawan klik Telegram Desktop..
Klik "Get Telegram for Windows"
Kalau pakai Google Chrome dia akan terus download di bahagian bawah..
Kalau pakai Mozilla  Firefox dia akan keluar paparan seperti dibawah..

 
Klik Save File.. 

 
Nanti logo ini akan ada dekat file download..
klik je logo nie dia akan keluar paparan yang berikutnya..

 
Klik run lepastu bolehlah install..

 
 Paparan ini akan keluar lepas klik install..
Boleh klik Start Messaging..

 
 Masukkan no fon yang anda gunakan untuk telegram di Handphone ye..
Baru dia boleh link.. Lepastu tekan next..

 
 Nanti dia akan hantar code kat handphone kita..
Masukkan code tu, lepastu tekan next..

 Yeah!!! Dah boleh guna...
Bolehlah nak download or upload video..
Chat pun boleh..

Kelebihan Telegram
 



10 comments:

  1. Farah selalunya gunakan Whats App Web sahaja...Sebab untuk urusan kerja...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang ramai yang lebih menggemari WhatsApp dari telegram..

      Delete
  2. Lah baru tahu, senang la lepas ni nk tgk movie dari group telegram kat laptop kan. Thanks akak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wah!! Bolehlah share group movie tu.. hehehe

      Delete
  3. Whatsapp takde, Telegram pun takde. Nampak tak betapa jauhnya saya dengan teknologi terkini? Hihi ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. OWh.. Tak ada lah jauh sangat Gee..
      Maybe Gee masih tidak memerlukan lagi teknologi2 ini..
      Kalau ada pun, sumtimes mengganggu gak Gee.. Sha ada masa silentkan..
      Runsing.. hehehe..

      Delete
  4. kat desktop opis aida ni, ada telegram & wassap.
    senang. tak perlu hadap phone.

    ReplyDelete
  5. Tapi leceh la phone pun kena on jugak. Ain dah la jenis malas tgok phone. haha

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Family Blogger

 

ALL RIGHT RESERVED|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI