Thursday, September 22, 2016

Filem Korea | Train To Busan 2016

Assalamualaikum..
Hye semua..

Sha berjaya juga tengok filem Train To Busan..
Ohsem giler citer dia...
Zombienya menakutkan..
Giler laju larinya..
Rasa cam kena kejar sama lak..

Cara mayat tu hidup balik dan jadi zombie memang ohsem..
Nampak real okay..
Sha tengok citer Train To Busan ini online je..
Sebab tu boleh berhenti dan sambung tengok..

Kalau tengok dekat wayang ini, mau menjerit-jerit Sha..
Ketakutan dan keseraman yang memuncak..
Hahaha.. Lama dah tak layan citer-citer zombie ini..

Ending dia sangat sedih..
Pengorbanan yang sangat ohsem..
Tapi bila tengok ending dia cam akan ada sambungan je..
Kita tunggu dan lihat..

Hopefully sambungan dia akan citer lebih detail pasal virus zombie nie..
Harapan Sha juga semoga dua watak utama tu selamat..

Movie: Train to Busan
Also Known As: Busan Line, Busan Bound, Train Via Busan, Boosanhaeng, For Busan
Directors: Yeon Sang Ho
Genres: Action, Thriller, Horror, Zombies, Tragedy
Country: South Korea
Release Date: Jul 20, 2016
Duration: 1 hr. 58 min.
Seok Woo, his estranged daughter Soo An, and other passengers become trapped on a KTX train (high-speed train) heading from Seoul to Busan during a disastrous virus outbreak in South Korea.
(Source: MyDramaList)

7 comments:

  1. sedih kan ending dia.. kesian kat suami dan bapa budak tu, sanggup korbankan diri demi isteri dan anak..

    ReplyDelete
  2. dah tengok drama ni sarat dengan mesej..cuma MV tak puas..nak tau dari mana zombie tu dtg....hihi

    ReplyDelete
  3. Goong Yoo yang sangatlah ohsem & hensem!
    Teringin nak tengok filem hot ni.
    Kuota tak mengizinkan lagi.
    Heee >,<

    ReplyDelete
  4. mesti benci dengn wtak lelaki tua selfish tu.hahaa.. semua yg tgk geram tgk watak laki tua tu.. crita ni memg best!!!.. nk je download..

    ReplyDelete
  5. Member2 kat opis pun, memasing duk share citer pasal Train To Busan ni..haih..saya kurang minat citer2 korea...

    ReplyDelete
  6. Dah tgokk! Tapi org ckp sedih apa. tak pun :( tpi memang best la. jerit2 kitorang tgok dkt hostel hahaha

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »