Friday, September 30, 2016

Wanted / The Reality Show - Wanted (2016)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Drama yang mengisahkan mengenai pencarian seorang ibu yang kehilangan anak..
Siapakah orang yang mengambilnya..
Kenapa anaknya yang diambil..
Demi menyelamatkan anaknya, dia perlu melaksanakan rancangan realiti..
Task atau tugasan disediakan oleh penculik..
Wanita itu perlu melakukannya..
Kalau tak, anak dia akan dicederakan dan dibunuh..
Kuasa dan semangat seorang wanita terserlah ketika anak nya hilang..

Cerita ini memang memberi debaran yang ohsem..
Semakin banyak episod yang kita tengok, semakin banyak persoalan..
Persoalan yang paling ketara antara penculik yang ingin mendedahkan rahsia dan mereka yang tak ingin rahsia didedahkan..
Satu perkara yang sungguh besar yang cuba dibongkar..
Saling berkait rapat antara satu misi dengan misi yang lain..

Yang paling sha tak sangka ialah bila penculik rupanya orang yang sangat dekat dengan mereka..
Cerita yang ohsem..
 

9 comments:

  1. again and again..

    Nak tgk jugekkkkkk!! Kene carik ini cerita sekarang... hahaha

    ReplyDelete
  2. mcm best je drama korea ni.. minat drama jugk ye ?.. samalah kta.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Best tau..
      Ha a.. Minat drama..
      Yeah!! Sep sikit..

      Delete
  3. saya ada long list cerita nak download kot
    tapi semua pending sebab nak jimat kuota
    haruuuu...

    jeles sungguh la sha dapat tengok..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha.. Jgn jeles gee.. Sha pun lama baru dpt tgk.. Hahaha..

      Delete
  4. Kalau drama dah malas nak tgok sebab Ain min 1 ep je boleh go sehari. hahaha

    ReplyDelete
  5. tengok hartu tapi x tengok episod akhirnya

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »