Di Sebalik Wajah oleh Elee Mardiana - Kasihku Amani Imani

GURU

APDM SAPS

Monday, October 3, 2016

Di Sebalik Wajah oleh Elee Mardiana

Assalamualaikum..
Hye semua..

Novel yang sangat ohsem..
Persoalan dan teka teki yang berbangkit berjaya dibina dalam novel ini..
Tekaan mengenai siapa yang salah dan penjahatnya memang tersasar..
Membaca novel ini seolah-olah melakukan cantuman tapi cantuman tak mengena..
Bacaan tak mampu dihentikan apabila suspen dan persoalan makin memuncak..
Suka watak tenang Aslan..
Watak utama dalam cerita ini..
Isi dan tajuknya memang bertepatan..
Di Sebalik Wajah banyak rahsia yang tersembunyi..
Sha ambil masa dua hari untuk menyelesaikan pembacaan..
Gara-gara gangguan Drama Korea..

 
Baca pada 20.09.2016 dan selesai pada 21.09.2016

10 comments:

  1. Replies
    1. Kak Sha tengah tengok Border (Drama Jepun) dan Kamen Rider Amazon dekat Kissasian

      Delete
  2. novel alaf 21 mmg kegemaran sy selain fixi sebab masih tak terpengaruh dengan tajuk2 hipster zaman skrg,haha. sy tak tau la sbb sy ni kalau tajuk tak kena sy tak minat nk baca dh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tajuk memang memainkan peranan..
      Tajuk2 fixi paling best sebab satu perkataan je.. hehehe

      Delete
  3. busyra tak minat novel. tp busyra suka tngok org baca novel. sbbkan kwn busyra ada yang mampu habiskan novel yang tebal dlm masa sehari. kagum pulak. hehe. sedangkan busyra baca 1 page pun tak mampu da. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha.. akak memang addicted dengan novel..
      Every month akak beli novel..
      Teruk kan..

      Delete
  4. Dah lama betul rasa tak baca novel genre macam ni.
    Tapi type kita samalah, Sha.
    Saya pon kalau baca novel, jarang dapat stop.
    Mesti kena baca habis tang tu juga.
    Melainkan kalau ada gangguan-gangguan alam semulajadi kan.
    >,<

    ReplyDelete
    Replies
    1. kikiki..
      memang pun..
      selalu sha baca waktu malam..
      kurang sikit gangguan..
      ataupun time rehat hari kerja..

      Delete
  5. bgsnya kak..novel +korean drama x tinggal..haha

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..