Thursday, October 6, 2016

W - Two Worlds (2016)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Sha baru habis tengok drama W - Two Worlds..
Hari tu sekejap je dapat tengok di Channel percuma Oh! K..
Lepas tu memang tunggu keluar online lah baru sambung tengok..

Pada Sha drama nie oklah..
Best sebab dia mengisahkan dua dunia..
Webtoon dan dunia sebenar..
Bila karekter kartun menjadi real..
Dan karekter real menjadi kartun..

Perjalanan cerita pun not bad..
Ingatkan happy ending, tetiba ada konflik..
Pengolahan drama nie pun ohsem juga..

Sha memang tengok drama yang ada aksi-aksi..
Drama yang meleleh-leleh nie depends pada jalan cerita..
W - Two Worlds nie pada Sha ada aksi (walaupun x banyak)..
Ada gak part meleleh-leleh.. Kelakar..  Cintun..
Kira okayla..

Sebab webtoon kan..
So depends pada penulislah nak ubahsuai jalan cerita..
Rasa macam nak masuk sekali dan ubah suai lak mengikut suka..
Hahaha.. Jangan marah ye..

Pelakon pun ohsem..
Habis juga akhirnya..

Drama ini 16 episod tapi ada episod tambahan..
Kira macam special la..
Dalam episod tambahan ini diorang ada tunjuk Best Kiss Scene..
Di sebalik tabir pembikinan W - Two Worlds..
Mereka-mereka yang terlibat...
memang ohsem lah..

Kalau nak tengok boleh ke
Kissasian


7 comments:

  1. ala..x bleh tgk! t x siap keje sklh plak..haha

    ReplyDelete
  2. Saya dah lama teringin nak tengok Sha tapi kuota saya sangatlah terhad.
    Kim salam aje la..
    Drama Korean sekarang dah banyak scene kiss kan, dulu malu-malu je nak buat tapi sekarang.. dah serupa Hollywood dah. Huhu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu Gee.. Skrg nie diorang pun da macam Hollywood.. Banyak kissing scene tapi masih worth it la untuk ditonton.. Hehehe

      Delete
  3. x follow tapi ada tengok ceta ni

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »