Shoplinks.Asia

Shoplinks.Asia


Simple Hijab

SISTEM GURU ONLINE

APDM SAPS

Sunday, October 9, 2016

Imani vs Pampers

Assalamualaikum..
Hye semua..

Alhamdulillah, Imani sudah mula kencing dan berak di tandas..
Semuanya bermula pada 29.09.2016 di rumah pengasuh Imani..
Petang 29.09.2016 tu, masa kami amik Imani, pengasuh dia bagi tahu Imani dah tak berpampers..
Kencing dan berak di tandas untuk satu hari tu..
Naik je kereta Imani request nak Seluar dalam..
Dia tak nak pakai pampers, nak pakai seluar dalam..
So kami terus pergi Pusat Pakaian Hari Hari untuk penuhi permintaan Imani..
Bukan Imani je membeli.. Amani pun nak juga..
So belilah ikut kesukaan mereka..
Frozen lah apa lagi..
Siap request lagi, nanti kalau ayah dan emak dapat gaji adik dengan kakak nak seluar dalam Hello Kitty pula tau.. Wah.. Permintaan gitu..

Memang sebelum ini ada trai dia untuk kencing dan berak di tandas..
Tapi biasalah, kejap okay.. Kejap tak okay..
Lepas tu pengasuh Imani pun buat perkara yang sama juga..
Sebab tahun depan Imani dah mula bersekolah..
Memang nak kena trainlah kan.. Kalau tak payah nanti dekat sekolah..

Bila Imani dah mau untuk kencing dan berak di tandas, legalah hati kami..
Tidaklah menyusahkan cikgu dia nanti..

Untuk permulaan ini memang kena tanya dia..
"Imani nak kencing?"
"Imani nak berak?"
Semoga semuanya akan berjalan lancar untuk train Imani ke tandas..
Pampers hanya dipakai waktu tidur malam sahaja..
So dapatlah jimat perbelanjaan..
Alhamdulillah..

15 comments:

  1. Wahhh dah pandai ye.. Alhamdulillah.. Moga imani terus belajar.. :)

    ReplyDelete
  2. smoga berjalan lancar.. hehehe..

    ReplyDelete
  3. Saya pulak yg rasa tak sabar nak menanti detik anak saya berpotty train ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe.. Sabar Gee..
      Kecik lagi anak Gee tu..

      Delete
  4. wahhh...imani dah berjaya without pampers ye..lega sikit hati ibukan?...huhuh..sy masih train handsome boys sy...sebaya imani rasanya..masih lum berjaya...huhuhu..kn bertabah sungguh ummi kali ni..berbeza ngan kakak2 dia dulu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takpe Hartini.. Pelan-pelan..
      InsyaAllah boleh..
      Lain anak, lain cabarannya kan..

      Delete
  5. tak lama lagi tu ok lah. berapa umur dia?

    ReplyDelete
  6. Wah, anak sy baru 1 tahun 8 bulan..menanti saat dia tak pakai pampers lagi ni, nk bagitau dia nk kencing n berak pun blum tau..

    Jimatlah sikit kan..

    ReplyDelete
  7. comelnya! request mcm2 jenis sluar dlm lg..haha =.=

    ReplyDelete
  8. Alhamdulillah...kan...save duit pempes...ekekekeke

    ReplyDelete
  9. imani skg dah berapa tahun..mv pun nak train syamimi....sebab tahun depan dia dah 4 tahun

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Chit Chat

 

ALL RIGHT RESERVED|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI