Border (2014) - Kasihku Amani Imani

GURU

APDM SAPS

Monday, October 10, 2016

Border (2014)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Kali ini Sha nak review Drama Jepun bertajuk Border..
Sha tau pasal drama nie pun dari seorang penulis..
Drama yang ohsem..

Mengenai seorang polis yang nyaris mati dan boleh melihat roh..
Menarik sebab ada penyiasatan, sedikit keseraman..

Hantu dia tak adalah hodoh..
Cuma sebelum dia nampak mereka yang mati tu, dia sakit kepala..

Episod 2 dia berlawan dengan roh lelaki jahat..
Berlawan masa untuk menyelamatkan mangsa lelaki tu dari mati..
Yang ini memang kelakar..
Kiranya polis ini nampak roh orang mati yang dia siasat..
Tak kiralah baik ke jahat..

Citer dia memang best.. Cuma pendek sangat episod nya..
Ada 9 episod je.. Dan setiap episod hanya 40minit lebih..
Tak puas nonton..

Owh ya.. Ending dia memang tak best..
Sangat-sangat tak best..
Pada Sha la.. Pada u guys tak pasti lah pula..


Boleh tonton secara online di Kissasian.

16 comments:

  1. Alaaa tak minat la jepun punya drama. hehe mesti hantu dia mcm krea jugak. cis

    ReplyDelete
  2. Selalu mai tgk K-drama je, lepas ni bleh la try ubah angin ke drama japan plak,heheh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sila sila mai.. Sesekali tukar negara.. Hehehe

      Delete
  3. Maybe ending yg tak best tuh permulaan utk season yg kedua kot.
    Aicewah, berharap pulak. Tengok pon tak lagi. Hihi.

    ReplyDelete
  4. Hoisss cam menarik.. Tapi kalau ending tak menarik x best la pulak nak tngok.. Adeyyy..!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe.. Pada sha ending dia memang tak best.. Lea ken tgk lah baru tau best ke x..

      Delete
  5. oo, so cerita ni best ke tidak ea..hehhee tak syokla kalau ending tak best huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cite dia best.. Ending dia x best.. Hehehe..

      Delete
  6. klo ending x best x nk tgk la..nnti frust..haha

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..