Pixels (2015) - Kasihku Amani Imani

GURU

APDM SAPS

Saturday, October 8, 2016

Pixels (2015)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Cerita yang ohsem..
Semuanya bermula dengan rakaman permainan video lama..
Rakaman permainan video tu telah dihantar je angkasa lepas..
Makhluk asing menganggap rakaman itu sebagai pengistiharan perang..
So, makluk asing pun membentuk askar dari permainan video ini..
Hantar lak ke bumi untuk serangan..
Memang ohsem giler r jadinya..
Hehehe..

Ada game yang menjadi kegemaran Sha..
Macam Pac-Man, Galaga, Arkanoid, Centipede dan Donkey Kong.
Kalau dulu-dulu ada main yang susun-susun block tu kan..
yang tu pun ohsem gak..

Bila tengok cerita ini, memang terkenang zaman main game ini..
Memang best.. hehehe..


6 comments:

  1. Amboi serangan PacMan ke tu, comel bebenornya ha.ahahah

    ReplyDelete
  2. Jambatan tu dah beberapa kali runtuh dah kan.
    Dalam mana-mana movie ada je bencana dia hadap.
    Sayang polisi perfileman di Malaysia ni tak membenarkan mana-mana monumen dlm negara ni dibinasakan.
    Kalau tak, mesti lagi best filem2 kita kan..

    Tetibe ke situ pulak melalutnya haaa..
    Btw, saya tak tengok lagi filem ni.
    Hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la pasal Gee.. Kalau kat Malaysia ini, apa pun tak boleh..
      Padahal bukannya real pun..

      Delete
  3. hahaa..cite cmnie pun ad =.-

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..