Shoplinks.Asia

Shoplinks.Asia


Simple Hijab

SISTEM GURU ONLINE

APDM SAPS

Friday, October 7, 2016

Pendaftaran di E-Pembelajaran Sektor Awam (EPSA)

Assalamualaikum..
Hye semua...

Sudah cukup Kursus??
Belum lagi???
Jom daftar di E-Pembelajaran Sektor Awam (EPSA).
Kenapa kena daftar di sini??
Sebab ianya mudah, cepat dan pantas..

Cuma perlu ada email rasmi, komputer dan juga internet..
Mudahkan..
Kalau ada masalah, boleh berhubung dengan Facebook E-Pembelajaran Sektor Awam..
Mereka akan menjawab setiap persolan dengan pantas..


 
Isikan butiran seperti no mykad, nama penuh dan email rasmi jabatan, kemudian klik Daftar.
EPSA akan hantar email untuk pengesahan pendaftaran 

 
Email pengesahan yang dihantar..
Klik hyperlink yang diberi..
Pengesahan pendaftaran hendaklah dibuat dalam tempoh 48 jam..
Kalau tak ada pengesahan, maka pendaftaran akan dibatalkan.
Link pengesahan akan dihantar di email jabatan.

 
Selepas klik link pengesahan tu, EPSA akan hantar email untuk kata laluan..

 
Masukkan no mykad dan kata laluan yang diberi dan klik butang Masuk.

 
Bolehlah mula mengisi butiran diri..
Kotak-kotak yang berwarna kuning itu wajib isi ye..

 
Dah boleh mula berkursus..
Mudah jekan..

 
Ini antara contoh senarai kursus yang ditawarkan..
Yang boleh kita buat yang ada button daftar berwarna hijau tu..
Klik je button Daftar tu dah boleh mula berkursus..

Selamat berkursus ye kawan-kawan..
Sekiranya ada masalah, boleh berhubung dengan EPSA di
BANTUAN EPSA®
03-2084 7777 samb.7701/7702
03-2084 7700
epsaadmin@intanbk.intan.my

8 comments:

  1. Tak fahamlah, kursus ni untuk siapa sebenarnya?
    Dan bolehkah sijil kursus diperoleh?
    Kalau boleh, sijil ni boleh digunapakai dalam resume ke?
    Itu dia banyak soklan, baik saya call hotline dia tanya kan?
    Hehe ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sorry Gee lupa nak mention Kursus ini untuk Penjawat Awam..
      Kursus ini ada sijil.. Kena print sendiri..

      Delete
  2. waa bagus ni sha... sha dah daftar ke??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah Lea.. Sha daftar tahun 2009 tapi baru tahun nie guna.. Tu pun sebab ada staf baru masuk ajar kami.. Hehehe..

      Delete
  3. 2 thn dah guna tak pi kursus dah ...selamat aku .. hahaha aku atak suka pi kursus hat bermlm ni .. bosan ....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha.. Untunglah Eima.. Macam Sha still kena gi Kursus luar tapi tak bermalamlah.. Sha ulang alik.. Sebab dekat EPSA ini tak ada Kursus untuk Gred Sha..

      Delete
  4. ooh..utk penjawat awam ke..k bye!..hihi

    ReplyDelete
  5. ni untuk yang xda masa nak keluar..atau kursus tue jauh

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Chit Chat

 

ALL RIGHT RESERVED|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI