Imani Mula Meninggalkan Botol Susu - Kasihku Amani Imani

GURU

APDM SAPS

Saturday, October 15, 2016

Imani Mula Meninggalkan Botol Susu

Assalamualaikum..
Hye semua..

Hye semua..
Imani dah mula minum susu dalam cawan..
Ini semua gara-gara dia suruh ayah dia buang botol susu..
Ayah dia buang sungguh pula tu..
Kejadian berlaku pada 06.10.2016..
Lagi pun Imani dah mula suka makan nasi..
Tapi kenkadang bila malam nak tidur, dia cari juga botol susu..

Sha masih lagi slowly ajar dia untuk minum dalam cawan..
Tak nak paksa-paksa sangat..
Kalau dia just minum malam je masa nak tidur pun dah okay..
Yang penting dia dah mula makan dengan banyak..

 

5 comments:

  1. Alhamdulillah..danish pon tak pernah minum botol..lps wean of masa umo 2 tahun murni try bg dia botol tp dia takmau. Murni bg cawan jer..loni dah besar dia hanya minta susu sblm tdo jer..lega

    ReplyDelete
  2. k.el pulak anak2 lepas susu botol ni masuk 5 tahun
    mmg 5 tahun je terus stop susu botol
    alhamdulilah anak2 pun ngikut je cakap mama dia
    mama dia garang wooo hahaha

    ReplyDelete
  3. Comel Imani, lagi comel minum dlm cawan. Selalu kalau bebudak puji cengginih, lagi berkobar dorang nak minum guna cawan.. Trick ngan anak buah.. ^_^

    ReplyDelete
  4. tahniah...huhu mv tengah dalam usaha nak pisahkan wani dengan botol susu..dah buang tapi mil n fil beli baru untuk dia..adoi

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..