Datang Pada Waktunya oleh Maria Kajiwa - Kasihku Amani Imani

GURU

APDM SAPS

Saturday, April 22, 2017

Datang Pada Waktunya oleh Maria Kajiwa

Assalamualaikum..
Hye semua..

Novel yang sangat ohsem..
Sha jatuh cinta.. 
lagi dan lagi dengan kak Maria nie..
Lama dah Sha mencari novel ini sebenarnya..
Hati meronta-ronta nak tahu..
Bila dah ada dalam genggaman tak mampu pula nak baca..
Tak mampu sebab sayang.. Nanti dah habis, camne..
Tapi baca juga sebab nak tahu..

Memang tak dinafikan novel ini sangat unik..
Misteri dan keseramannya bukanlah pada watak hantu..
Tapi pada jalan cerita dan garapan kak Maria..
Penuh nilai tersirat dan tersurat..
Kerana maruah yang dipermainkan..
Sumpahan pun bermula..

Perjalanan cerita yang penuh misteri berakhir dengan baik kerana keberanian dan sikap bertanggungjawab seorang lelaki..
Nafsu dan manusia memang tak pernah berpisah..
Kitalah sebagai manusia yang mempunyai akal harus menjaga dan mengawal nafsu kita..

Tahniah buat penulis atas naskah yang bagus ini..
Sha baca pada 20.04.2017 dan selesai pada 21.04.2017

8 comments:

  1. best kan. ana beli masa PBAKL dulu. so dpt lah sign kak maria tu =)

    ReplyDelete
  2. novel hantu ka..huhuh bc berdua lagi selamat hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak El.. Takde hantu pun.. Best.. trylah baca..

      Delete
  3. Haha kalau baca novel best memang dilemma macamtu. Antara nak baca laju sebab excited nak tau jalan cerita dan rasa sayang kalau habis cepat nanti dah tak boleh nak baca dah. Haha

    ReplyDelete
  4. uhuk uhuk.. kene carik jugak la jwbnye ni.. terjebak lagi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cari Lea.. jgn tak cari.. Rasanya kat PBAKL nanti ada jual..

      Delete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..