Shoplinks.Asia

Shoplinks.Asia


Simple Hijab

SISTEM GURU ONLINE

APDM SAPS

Wednesday, April 12, 2017

Pasar Karat @ Ipoh Loken

Assalamualaikum..
Hye semua..

Ahad (09.04.2017) Sha jenjalan di Ipoh Loken..
Pasar pagi yang menjual pelbagai jenis barang lama dan terpakai..
Macam-macam ada..
selain barang terpakai, ada juga barang baru..

Memang meriah dan seronok jenjalan di pasar karat ini..
Kalau ada duit lagi best.. Macam-macam ada..
Buku-buku second hand pun ada..
Setakat yang sha jumpa, memang berbaloi beli..
Novel second hand Bahasa Inggeris..
Dijual dengan harga serendah RM2 sehinggalah semahal RM15..
Memang berbaloi untuk dibeli..
Sha berjaya beli 3 buah dengan harga RM9 sahaja..
Nak beli banyak budget tak mengizinkan..

 Hasil belian di Ipoh Loken
Yang warna kuning tu pelapik untuk seterika..
Memang seriously ohsem.. Harga RM10..
Kenapa Sha cakap ohsem sebab Sha dah guna..
Memang apa yang penjual tu cakap betul..
Kain tak jatuh.. Tak payah gosok dua side..
cepat dan menjimatkan masa..
Yang paling penting pelapik tu tak terbakar bila kita biar seterika atas dia..
Novel-novel tu harganya dari kiri RM4, RM2 dan RM3..

Nak tengok gambar-gambar Pasar Karat @ Ipoh Loken ini just search je di Google..
Gambar-gambar yang Sha amik dah hilang.. Terdelete tanpa sengaja..
Sedih..

7 comments:

  1. Bestnya ada pasar karat. Dekat tempat Ana takde pun pasar mcm ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Seronok Ana.. sebab banyak barang2 lama yang dah tak da lagi.. Sha jumpa collector set Filem Titanic.. memang old skool tau..

      Delete
  2. novel omputehhh.. Oh lea tak boleh baca nobel omputeh, pening kepala nk boleh faham... hahaha

    ReplyDelete
  3. novel english ju baru satu tu pun xabis baca lagi =D

    ReplyDelete
  4. wah pelapik iron tue yang menarik...

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Chit Chat

 

ALL RIGHT RESERVED|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI