Thursday, August 15, 2019

American | Mission: Impossible - Fallout

Assalamualaikum..
Hye semua..


Best rupanya filem ini.. Sebelum ini Sha ada tengok sikit tapi lepas tu berhenti sebab macam tak best.. Sampailah tertengok dekat kedai makan.. Best pula.. Lepas tu encik suami pun cakap best.. Aksi Tom Cruise dengan kawan-kawan sekutu dia tak pernah menghampakan..
Walaupun ada bahagian yang kita dah boleh jangka apa tindakan Ethan Hunt dan kawan-kawan dia, namun tetap seronok menontonnya..

Kali ini Ethan dan kawan-kawan dia terpaksa melaksanakan misi mustahil untuk menyelamatkan bekas isteri dia yang berada di satu kawasan yang akan diletupkan.. Sha suka aksi di penghujung cerita masa kejar mengejar dengan helikopter dan babak helikopter terhempas.. Memang ohsem..


6 comments:

  1. akak tak tonton lagi tapi dah dalam buckettlist dah..

    ReplyDelete
  2. Tak minat sgt mission impossible ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sha pun tak berapa Mummy ayu, tapi bila dipengaruhi encik suami.. gigih jugalah menonton.. hehehe..

      Delete
  3. Tak tengok lagi filem ni nanti boleh masuk list ni.. Jarang sangat nak layan drama english ni

    ReplyDelete
  4. dari MI yg pertama, tak pernah tua si Tom Cruise ni hehehehe

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »