Sunday, August 25, 2019

Korea | Detective K: Secret of Virtuous Widow (2011)

Assalamualaikum..
Hye semua..


Filem yang awesome walaupun dah lama.. Detective K ini memang memberi impak betul.. Karekter yang menarik.. Menyiasat dengan cara yang kelakar tapi cekap.. Menonton filem ini memang boleh bergelak ketawa melihat aksi Kim Myung Min sebagai Detective K.. Selain cerita, Sha suka juga tengok pakaian mereka.. Cuma untuk watak perempuan tu sedikit seksa.. Hahaha.. Tapi memang ohsemlah.. Tambah bila Detective K terpaksa berdepan dengan anjing untuk mendapatkan sebuah buku.. Part ini memang kelakar.. Hahaha.. Pembunuhan yang dilakukan pun agak extreme.. Menusuk sebatang paku dibahagian kepala untuk menyekat salur darah.. Memang orang tak sangkalah sebab paku tu terlindung di sebalik rambutkan..

Detective K: Secret Of Virtuous Widow (2011) | KMovie | Release Date: Jan 27, 2011 | Duration: 1 hr. 55 min. | Genres: Historical, Mystery, Comedy |

10 comments:

  1. Thank you kaksha sbb suggest. boleh tgok ni. tgh bosan2 takdak kerja hehe

    ReplyDelete
  2. uishh paku eh..suka jalan cerita macam ni.. baru thrill

    ReplyDelete
  3. mggu dpn cuti pnjg bolehlah layan sekejap movie ni

    ReplyDelete
  4. sy kena cari mood utk layan korea dlu baru dapat tengok hehe

    ReplyDelete
  5. dah lama tapi best nak tengok ni memang terbaik lah the whole team

    ReplyDelete
  6. siapa yg dh tgk movie ni boleh smbung pulak tgk
    detective k:secret of the lost island & detective k: secret of the living dead....

    ReplyDelete
  7. Menarik ni ... Hope ada masa nak tengok nnt.

    ReplyDelete
  8. Haaa.. Kalau historical drama saya suka. Tak boleh jadi ni, macam nak kena tonton juga ni. Hahaha.

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »