Wednesday, August 28, 2019

Drama Korea | Everything and Nothing (2019)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Drama ini rumit betul.. Perasaan seorang anak terhadap expectation seorang mak.. Bukan mudah nak melalui zaman remaja dengan nak hadap perangai mak yang kadang-kadang mencurigakan.. Dua-dua remaja ini bermasalah dengan keluarga.. Jalan penyelesaian yang diambil kedua remaja ini bukannya mudah dan bagus dicontohi.. Sha yang tengok pun agak tersentap jugalah.. bila mak ayah bercerai, anak akan selalu terasa, keliru dan tertekan.. Ini antara perasaan yang memang akan dilalui.. Cerita simple isi dalamnya rumit.. 

Everything And Nothing.
Also Known As: The Condition of 17 Years Old; 17seui Jogeon; Seventeen-Year-Old's Condition.
KDrama | Romance, Youth, Melodrama | 5 Aug 2019 - 6 Aug 2019 |
Sinopsis | The story follows the pain and growth of 17-year-old Min Jae and Seo Yeon. Min Jae is an ordinary, male high school student. He doesn't talk much and he has a bit of a sensitive personality. Min Jae gets good grades and doesn't cause trouble.
Seo Yeon attends the same high school as Min Jae. They also graduated from the same middle school. She is an ordinary, female high school student. Two years ago, her parents divorced. Since then, she has lived with her mother.

15 comments:

  1. bila selalu tgk sha buat review pasal cerita korea rasa macam nak tengok...tp ku tahan Jebat...ku tahan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kikiki.. yang nie boleh cuba tengok sis.. pendek je.. 4 episod..

      Delete
  2. dah lama tak layan cita korea...emmm...

    ReplyDelete
  3. Dolu Dolu memang antu drama Korea... Sanggup tak tidoq nak tgk sampai abiss

    ReplyDelete
    Replies
    1. Part dolu2 tu memang setujulah.. Sanggup tak tidur nak tengok.. sekarang taklah.. kikiki..

      Delete
  4. akak selalu tgok drama2 ni dkt mana

    ReplyDelete
  5. tgk poster pun jalan cerita mcm byk konflik.. nasib baik episode tak byk

    ReplyDelete
  6. Hihihi akak ni dulu sebuah cerita korea pun tak layan. Baca review2 Sha jadi terjebak. Masuk list kena tonton ni...

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »