Sunday, August 25, 2019

Malaysia - Faizal Tahir

Assalamualaikum..
Hye semua..

Bulan ini kan bulan kemerdekaan.. Teruja rasa nak kongsikan pasal lagu ini walaupun lagu ini dah lama.. Suka lirik, muzik dan penyampaian FT.. Melekat di hati gitu.. Dengar berulang pun masih best.. FT ini memang talented lah.. Semua genre dia tapau..


Malaysia - Faizal Tahir
Aku pertahan sepenuh jiwa dan raga oh tanah airku
Aku berikan semua dan sesungguhnya oh tanah airku

Ku Malaysia
Malaysia
Ku pertahan sepenuhnya Malaysia

Selamat datang semua
Ini masa kita
Tunduk berhemah
Bukannya lemah

Selamat datang semua
Ini masa kita
Di mata dunia
luar biasa

Ku Malaysia
Malaysia
Ku pertahan sepenuhnya Malaysia

Ku Malaysia
Malaysia
Ku pertahan sepenuhnya Malaysia

Malaysia Malaysia
Pada mu ku setia
Tetap di hati selamanya

Malaysia Malaysia
Pada mu ku setia
Tetap di hati selamanya

Ku Malaysia
Malaysia
Ku pertahan sepenuhnya Malaysia

Aku pertahan sepenuh jiwa dan raga oh tanah airku
Aku berikan semua dan sesungguhnya oh tanah airku

Malaysia

10 comments:

  1. Hasil karya Faizal Tahir memang selalunya ada maknanya yang tersendiri. Karya-karya dia majoriti best.

    ReplyDelete
  2. aida pun suka lagu ni sha.
    dari dulu, time first FT perdengarkan lagu ni.
    time aaaaaaaa lenggok nyer sgt sedap di dgr.
    then, sebutan "malaysia" tu, terbaik. sedap di dgr.

    ReplyDelete
  3. tak nafikan, lagu2 FT ada sentuhan muzik tersendiri

    ReplyDelete
  4. Karya FT selalu mmg menarik.

    ReplyDelete
  5. Samgat patriotik lagu ni...

    Jom singgah blog saya ====>>>https://bolaballbulat.blogspot.com

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »