Wednesday, August 21, 2019

Tergolek Hatiku Kerana Kamu oleh Imanisa Riana

Assalamualaikum..
Hye semua..

Ceritanya bermula dengan sangat menarik.. Hero menyelamatkan heroin.. Ada adegan tembak menembak.. Tapi makin lama Sha baca makin Sha confuse.. Watak Heronya terlalu misteri dan penerangannya tak berapa jelas.. Heroinnya pula agak huru hara.. Kalau ikutkan cerita ini boleh jadi lebih baik tapi bila konflik yang ditimbulkan berada dalam keadaan tergesa-gesa dan penyelesainnya pun mendadak, cerita jadi kurang menarik.. Pengakhiran cerita pun agak nak cepat.. Cerita ini akan lebih seronok kalau disusun dengan baik.. Apa pun Sha habis jugalah membaca..

Sha baca pada 19.08.2019 dan selesai pada 20.08.2019...

(ebook : PNM e-Reader)

Pinjam dari elib PNM..
Published 2014 by GedeBook

9 comments:

  1. ...penyelesaian pun mendadak...

    saya rs kan dlm hal ni, penulis cuba explain hal ni secara panjang lebar tp pihak editing make it short / ringkas ats sbb2 tertentu... sy ckp ni based on pengalaman hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ini pun mungkin juga tapi ada part yang penulis tulis tu buat Sha confuse walaupun cuba dilogikkan tetap rasa tak puas hati.. hehehe

      Delete
  2. alamak kak Sha.. baca review kak Sha je lah.. hukhuk

    ReplyDelete
  3. gambar dia mcm tak menarik je heheheh...

    ReplyDelete
  4. Buku Ni patut diolah lebih mbaru beat

    ReplyDelete
  5. tengok cover dia macam menarik tapi lepas baca review kak sha, malaslah nak baca..hehe

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »