Wednesday, August 14, 2019

Hutang oleh Floor 88

Assalamualaikum..
Hye semua..

Layan owh dengar lagu-lagu dari Floor 88 ini.. Yang terbaru bertajuk Hutang.. Memang ulang kali dengar.. selain muzik dia yang unik pada telinga Sha, lirik dia pun mantap dan berjaya membuat sha mengenang filem P Ramlee.. Scene-scene dalam video klip diaorang tak pernah tak best lah.. Siap ada makcik Wushu wushu lagi.. Hahaha... Kelakar tapi berjaya menyampaikan mesej.. Lepas tu kan korang boleh tengok IG CIk Manggis, ada dia buat video main sep sep guna lagu Hutang ini.. Comel je.. Teringat zaman budak-budak main sep sep.. 


Kau nak cepat kaya
Macam jual unta
Tapi kau sendiri
Malas nak usaha
Cerita sana sini
Gebang kau merata-rata

Pantang depan mata
Ada saja cerita
Tipu belit kawan
Dah macam ular sawa
Bila dah tahu kau lari berbatu
Macam kau nampak hantu

Cerita zaman dulu
Pak kaduk gadai tanah
Dia laga ayam bukan kepunyaannya
Cerita zaman sekarang
Kau yang guna duit orang
Pabila pecah tembelang
Lari lintang pukang
Kau tak mampu bayar sekupang-pang
(Alakazam)

Pok amai-amai belalang kupu-kupu
Bayar duit aku yang semua kau sapu
Kambing biri-biri ala sudah datang dari Jawa
Mana kau nak lari bawa duit tu ke mana

Buai laju-laju buai sampailah pokok sena
Duit tu beribu semua entah ke mana
Memanggil Fasola tikam di tapak kakinya
Dah memang kau salah ku taboh kau pon tak apa
Rampo ngiseng semar tilem

Solo…solo
Solo…solo
Solo…solo

La la la la la la la la
La la la la la la la la

Cerita zaman dulu
Pak kaduk gadai tanah
Dia laga ayam bukan kepunyaannya
Cerita zaman sekarang
Kau yang guna duit orang
Pabila pecah tembelang
Lari lintang pukang
Kau tak mampu bayar sekupang-pang
(Ram-pang-pang)

Pok amai-amai belalang kupu-kupu
Bayar duit aku yang semua kau sapu
Kambing biri-biri ala sudah datang dari Jawa
Mana kau nak lari bawa duit tu ke mana

Buai laju-laju buai sampai pokok sena
Bayar hutang itu takut nanti kau merana 
Memanggil Fasola tikam di tapak kakinya
Dah memang kau salah ku taboh kau pon tak apa
Rampo ngiseng semar tilem

Rampo ngiseng semar tilem!!!

5 comments:

  1. Hahaaaa.. kreatif diorang ni. Aku pun suka

    ReplyDelete
  2. rasanya hari ni dah berulang-ulang kali keluar kat radio..happening plak dengar lagu ni,,hehe

    ReplyDelete
  3. Lagu ni sgt catchy. Anak2 ayu suka sgt ngan floor 88 ni. Lagu raya diaorang tahun ni pun best. And lagu ni...of coz. Layaannn sgt

    ReplyDelete
  4. Dah banyak kali nampak lagu ni di YouTube tapi tak pernah dengar lagu. Tertanya-tanya pula macam mana lagunya lepas baca review Kak Sha.

    ReplyDelete
  5. great job floor 88 ni. Lagu semua kreatif & fun!

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »