Tuesday, August 27, 2019

Tanjung Malim | Kedai Makan Ayah Din

Assalamualaikum..
Hye semua..

Alhamdulillah.. Bila dapat gaji, selalunya Sha dan encik suami akan belanja anak-anak makan yang best sikit.. Kali ini kami ke kedai mee kicap yang popular di Tanjung Malim.. Kedai Makan Ayah Din.. Menu Mee Kicap ini hanya di jual pada hari Sabtu, Ahad & Isnin.. Sha memang suka makan mee kicap kat sini.. Sedap dan berbaloi.. Kuantiti dia pun banyak.. Selain mee kicap, ada je menu lain macam kuih muih, nasi lemak.. Boleh tengok gambar dekat bawah ye..

Alamat - Kedai Makan ayah din 23, Jalan Besar, Taman Bandar, 35900 Tanjong Malim, Negeri Perak
Telefon : 011-1213 1481

Ini adalah set mee kicap.. RM6 sahaja..
Mee sepinggan penuh bersama ayam.. Semangkuk sup dan sambal kicap..

Imani makan separuh mee kicap ini.. Amani makan nasi lemak.. Amani kurang suka mee or mee hoon.. Sebelum makan sempat anak dara berdua ini berposing.. Sepanjang dinding ini ada mural yang cantik tau..

Antara menu menarik di Kedai Makan Ayah Din.. Menu ini dihidangkan mengikut hari ye..






18 comments:

  1. menariknya konsep kedai mkn mcmni....
    dia tetapkan hari2 untuk menu yg ada... susah sgt nk jumpa mee kicap yg sedap la kt kl nih...
    kalau ada pun aritu pernah try, betul2 mcm mee kuning tu dia boh kicap je huhuhui

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu lah.. senang pelanggan nak pilih.. kan..

      Delete
  2. wahhhh menarik lah menu ikut hari! nanti nak cuba lah hehe

    ReplyDelete
  3. menarik ni..halalan toyibba..itu yg penting..sokong bisnes Muslim..

    ReplyDelete
  4. Kedai ni jual makanan Chinese style rupanya. Saya kurang minat mee atau mee hon macam Amani😅.

    ReplyDelete
  5. bestlah menu dia. Ammi mmg sejenis suka chinese cuisine..boleh masuk dlm list kalau berjalan nanti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wah.. geng lah kita.. Nanti kalau terlajak ke sini, bolehlah cuba..

      Delete
  6. yg lain2 penah mkn tp mi kicap x penah lg... 1 set ni tak termsk air ya?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak Anies.. tu untuk set makanan je.. kalau lajak ke sini, bolehlab cuba..

      Delete
  7. Terliur betul tengok masakan dia. Teringin nak pergi. Tapi jauh. Bagi saya berbaloilah set dia sebab ada sup semua tu.

    ReplyDelete
  8. Terus terliur tengok mi kicap tu. Adeh mana nak cari kalau kat sini huhuhu

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »