Friday, August 2, 2019

Korea | The Gangster, The Cop, The Devil (2019)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Yeah!! Dah tengok filem baru lakonan Ma Dong Seok ini.. Memang cerita yang simple tapi kebijaksanaan dan sifat tidak putus asa seorang pegawai polis berjaya menjerat penjahat.. Semuanya bermula bila seorang pegawai polis mengesyaki pembunuhan yang berlaku merupakan ancaman pembunuhan bersiri dan berkeras untuk menyiasat.. The devil yang melakukan pembunuhan pula tersalah target bila tanpa sengaja menyerang ketua gangster yang boleh melawan dan selamat dari serangan the devil.. Masa ini bermulalah kerjasama antara polis dan gangseter dalam nak menangkap the devil.. Masa ini memang best.. Aksi the devil ini memang ganas lah dalam membunuh.. Ngeri wei nengoknya.. hehehe..

The Gangster, The Cop, The Devil @ Villain Story @ 악인전 @ Akinjeon
K-Movie | Released: 15 May 2019 : Genre: Action, Crime |

6 comments:

  1. yang comel tu pernah berlakon dalam Train to Busan kan kak..? sebab macam penah nampak. mustahil shu nampak dikawasan Selangor ni. hehehe rasanya lah

    ReplyDelete
  2. saya pun dah tengok. fuhh best gila. sesuai la kalau sape yang suka thriller ada pembunuhan

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »