Wednesday, August 7, 2019

Drama & Filem Baru Ogos 2019

Assalamualaikum..
Hye semua.. 

Ini antara drama dan filem yang menarik pada pandangan Sha untuk ditonton.. Selain Korea, Sha ada listkan juga dari China.. Cuma ada a few yang tayangannya hujung Julai..

Drama: Welcome 2 Life
Country: South Korea
Episodes: 32
Aired: Aug 5, 2019 - Sep 24, 2019
Aired On: Monday, Tuesday
Network: MBC
Duration: 35 min.
Drama ini menarik sebab bergenre kan fantasi dan pelakonnya ialah Rain.. Hehehe.. Lama tak tengok Rain berlakon.. Drama last dia yang Sha tengok, tahun lepas.. Tajuk Sketch, pun menarik juga.. 

Drama: I Wanna Hear Your Song
Country: South Korea
Episodes: 32
Aired: Aug 5, 2019 - Sep 24, 2019
Aired On: Monday, Tuesday
Network: KBS2
Duration: 35 min.
Drama ini ada unsur misteri dan penyiasatan.. Bila baca sinopsis, macam menarik.. Kita masuk list dulu.. Hehehe..

Drama: Hell Is Other People
Country: South Korea
Episodes: 10
Airs: Aug 31, 2019 - Sep 29, 2019
Airs On: Saturday, Sunday
Network: OCN
Duration: 60 min.
Drama ini lebih pada horror dan thriller.. Baca sinopsis macam menarik.. Tayangan hujung bulan Ogos dan ada 10 episod je..

Filem-filem Menarik 2019


Movie: Bodies at Rest
Country: China
Release Date: Aug 2, 2019
Duration: 1 hr. 40 min.
Filem dari China yang bergenre thriller ini melibatkan doktor forensik.. Suka pula nak tengok lepas baca sinopsis dia..

 Movie: Exit
Country: South Korea
Release Date: Jul 31, 2019
Duration: 1 hr. 43 min.
Filem ini ada di sebut dalam rancangan Variety Knowing Brother bila dua pelakon utamanya dijemput sebagai tetamu undangan.. Kalau tengok thriller, filem ini macam menarik sebab ada babak-babak kelakar dan suspen.. Pelakon dia pun ohsem..

 Movie: The Divine Fury
Country: South Korea
Release Date: Jul 31, 2019
Duration: 2 hr. 9 min.
Yang ini nak tengok sebab pelakon utama dia Park Seo‑joon.. Macam menarik sebab genre thriller dan aksi..

Movie: Intern Detective
Country: South Korea
Release Date: Jul 31, 2019
Duration: 1 hr. 17 min.
Filem yang menarik dan kelakar dari sinopsisnya.. Bolehlah nak layan..

Drama: Last One Standing
Country: China
Episodes: 24
Aired: Jul 24, 2019 - ?
Aired On: Wednesday
Network: iQiyi, iQiyi
Duration: 45 min.
Drama ini tayang pertengahan Julai hari tu.. sha baru masuk list.. Tengah survey dekat mana boleh tengok.. Sebab dekat Fastdrama tak ada nampak lagi.. Kalau ada kawan-kawan yang tahu, bolehlah mention dekat komen ye.. Sebab macam menarik bila baca sinopsisnya..

6 comments:

  1. ana skrg dok giler tgk drama korea tentang dunia lawyer. leh lah tgk welcome 2 life tu nanti.

    ReplyDelete
  2. Banyak nyer listing🌹🌹
    Tak tau tak tgk yg mane😘😘

    ReplyDelete
  3. adoi, sha. byk ni.
    aida da bookmark nih.
    nanti lepas syuhada upsr, weekend, boleh la anak2 aida layan kat tv.

    ReplyDelete
  4. tak terkejar kdrama nih..pick the best..tapi semua best..huhu..

    ReplyDelete
  5. terlajak banyak...tak tertengok sy heheheh

    ReplyDelete
  6. Banyaknya suggestion Kak Sha. Saya dah lama tinggalkan filem dan drama. Tak sempat nak tengok sekarang.

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »