Friday, August 30, 2019

Filem Korea | Extreme Job (2019)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Filem yang kelakar.. Dari awal sampai ke hujung cerita penuh dengan komedi.. Memang berdekah tengok filem ini.. Suka betul gabungan mereka berlima ini.. Asalnya nak buat penyamaran je, nasib mereka baik.. Kedai makan tu jadi famous dan hit.. Jadi tumpuan pelancong pula tu.. Kerana hit nya kedai makan itu, mereka berjaya menangkap penjahat yang memang mereka kejar.. Semuanya kerana ayam goreng.. kikiki.. Sempoilah..

Extreme Job (2019)
KMovie | 23 January 2019 | Mystery, Comedy, Detective, Investigation |
Sinopsis | A drug squad consists of 5 detectives: Detective Squad Chief Go, Detective Jang, Detective Ma, Detective Young Ho, and Detective Jae Hoon. The team attempts to take down a criminal organization and they must go undercover to do so. The detectives begin work as employees at a chicken restaurant, but the chicken restaurant becomes famous for its delicious chicken. Due to the restaurant's unexpected popularity, the detectives find themselves in a situation they never expected.

7 comments:

  1. Sinopssnya menarik..nak kena tengok nti.. :)

    ReplyDelete
  2. banyak movie best2 nk kena tengok..layan time cuti pjg...tengah layan 3 drama ongoing..huhu..

    ReplyDelete
  3. Sha... Memang buat saya tak keruan nak layan drama korea. Hahaha.. Masa bila sha ada masa tonton drama-drama ni semua? Hahaha.

    ReplyDelete
  4. kalau kaksha cpt lawak mesti besttt

    ReplyDelete
  5. sy tgk.ms premiere mmg lawak n sempoiii je

    ReplyDelete
  6. lawak ke? tgk poster mcm serius

    ReplyDelete
  7. Yang ini memang kelakar! Akak enjoyed tengok!

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »