Friday, August 16, 2019

Melayu | Sweet Dreams

Assalamualaikum..
Hye semua..

Disebabkan ramai yang review dan kongsikan pasal drama ini, Sha telah terjebak menontonnya di Youtube Channel Astro Gempak.. Drama ini adaptasi daripada novel Sweet Dreams oleh Acik Lana.. Bila dah layan episod 1 terus tersuka.. Hahaha.. Tapi tulah.. Sha tengok dekat Channel Youtube Astro.. Sampai episod 4 je dia upload.. Sedih.. Rumah Sha memang tak ada Astro.. Sekarang ini tengah cari novel dia.. Kalau dapat bolehlah baca dan tahu kesudahan cerita Sweet Dreams ini..

Sha suka watak mak Puteri.. Ganas tapi kemelayuan.. Ada je peribahasa yang dia ungkapkan setiap kali watak dia keluar.. Hahaha.. Watak Puteri dan Qash tu okay dan serasi lah untuk drama ini.. Tapi penyeri dia mak puteri dan juga adik puteri tu.. hehehe..


10 comments:

  1. Ha ah sama ekin pun layan.. Tu la ekin pun layan dekat astro jarang tgk tv x mau berebut dengan mak mentua hahaha

    ReplyDelete
  2. semalam shu terjebak kak, entah cerita ulangan sebelum ni ke tak pasti. memang best, Ben Amir berlakon.

    ReplyDelete
  3. Ayu memang baca novel ni so memang tertunggu gak. Tapi tu la.. sampai episod 4 je kat youtube. Now ayu kat msia..ok la. But ada kawan yg share info...join telegram drama astox.. ada cita sweet dreams ni and byk drama lagi. So..leh layan. Try la install telegram

    ReplyDelete
  4. ada juga layan tapi rasa macam nak cari novel dia la..hehe

    ReplyDelete
  5. cair laa tengok BenAmir.. tapi each time tengok dia
    tringat iklan kat TV yang dia jadi scammer tu ahahahha..

    ReplyDelete
  6. Saya dah terjebak dengan drama Sweet Dreams ni dan memang tak boleh tinggal dah😅. Gandingan yang best antara Ben Amir & Mira Filzah.

    ReplyDelete
  7. sy cuma amik tau je psl drama ni...kalau tgk mungkin tak kot hehee

    ReplyDelete
  8. aida lom tgk lagi drama ni.
    takde channel ria, sha.
    memang x lah dpt tgk kan...
    keje da byk plak kat opis ni.
    if not, boleh layan kat utube.

    ReplyDelete
  9. belum tengok lagi...lum dapat semangat..hahah

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »