Friday, August 9, 2019

Kilang Roti Mokhtar, Slim River

Assalamualaikum..
Hye semua..

Lama tak singgah sini beli roti.. Entry Sha sebelum ini pasal kilang Roti Mokhtar ini pada 2015.. Boleh baca di SINI.. Sekarang ini dah makin cantik, kemas dan tersusun.. Roti pun macam banyak sikit dari sebelum ini.. Kalau dulu, datang lambat je memang tak merasalah.. Kali ini pergi, Alhamdulillah dapat beli roti yang dihajati.. Sha suka roti bijan dia.. Sedap.. Puas makan sebab tak guna pengawet.. 

Ini bahagian luar kilang.. Sekarang nak masuk kena buka kasut.. Makin cantik dan bersih.. Baru ditambah baik rasanya ini.. 

Alamat dan senarai harga roti yang dijual..

Makin besar, bersih dan cantik..

Acik ini tengah potongkan roti bijan yang baru keluar dari oven..

Ramai pelanggannya.. Ada budak-budak UPSI datang buat tugasan juga..

Hasil tangkapan sha.. Roti bijan.. Satu set ini RM3.. Boleh minta dia potong kecil-kecil macam ini ataupun potong empat sahaja..

Bun kaya, kelapa dan kacang.. Sha beli campur-campur.. Seketul RM0.60 sahaja..

16 comments:

  1. bestnya roti freshhh...dapat yang masih panas sure best ni...

    ReplyDelete
  2. best..fresh from the oven, sokong produk Muslim..

    ReplyDelete
  3. Dah lama nak cuba roti-roti ni. Nanti nak cari la. Harap ada rezeki nak mencuba😍😍

    ReplyDelete
  4. memang menyelerakan ..

    saya suka makan roti

    ReplyDelete
  5. terbaiklah, fresh dari ladang..hehe

    ReplyDelete
  6. wah, nice nyer, sha.
    ni salah satu impian aida tau. tapi tak tau lah jadik ke tak :) hi hi hi...
    satu kedai (segan nak sebut kilang!) roti & other pastries. kecik tapi nice camni.
    berskala kecik je.
    ntah jadik ntah tak sebab aida ni pencen umur 60, sha. aida nak buat roti tu sendiri.
    bawah pemantauan aida. camne lah kan :) kena full time di kedai.
    umur 60 baru nak start bisnes, ha ha ha ha ha lah kan. tu time beribadat jer.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wah.. Sha doakan semoga impian Aida nie tercapai.. pakcik nie dulu pun mula kecil kecilan juga Aida.. lepas tu baru dia besarkan sikit sikit.. Sha doakan impian Aida tercapai..

      Delete
  7. Assalamualaikum.
    Suka makan roti fresh yang masih panas-panas.. aroma baunya pun dah membangkitkan selera. Alhamduillah, ada produk muslim kita pakat-pakat sokong. premisnya pun bersih..

    ReplyDelete
  8. wah bestnyaaa..kilang roti orang Melayu..kot sesat kat SR nnt boleh try ke sini

    ReplyDelete
  9. Rambang Mata nak beli roti .. byk pilihan mesti srgar2 kan

    ReplyDelete
  10. teringin nk rs lps tgk kilang roti ni msk majalah 3

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »