Friday, August 16, 2019

Berjalan ke Kedai ECO

Assalamualaikum..
Hye semua..

Semalam masa lunch, Sha dan rakan sekerja keluar melawat anak staf masuk hospital.. Baby kecik lagi.. Baru 2 bulan lebih naik merah-merah dekat badan.. Jenuh jugalah ibunya cerita doktor duk amik darah untuk test tapi masih tak dapat kesan punca.. Kesian juga tengok baby besar tu kejap-kejap kena cucuk.. Harapnya cepatlah sembuh baby tu..

Alang-alang dah keluar melawat ke Slim tu, menyinggahlah kami ke kedai ECO.. Rakan-rakan nak cari daun palsu untuk menghias Perpustakaan.. Sha pula nak cari kudap-kudapan.. Selalu kalau ke kedai ECO ini memang buat budget siap.. Nak belanja berapa banyak.. Kalau tak buat budget, memang nak borong semua.. Semalam budgetnya RM21 je.. 3 benda tak boleh makan, 7 lagi makanan.. Sha beli Gula-gula kopiko dan dynamite, Biskut Captain Munch 3 dan Coklat..

Coklat tu first time tengok dekat kedai ECO.. Bungkusan dia menyerlah sangat, warna kuning.. hehehe.. Kalau ikutkan sebelum ini warna hitam rasanya.. Lepas tu sebab packaging dia tu, Sha pun terbelilah dua.. Hahaha.. Warna pembungkusan satu-satu produk memang memainkan peranan penting.. Hehehe..

Dua bungkus biskut munchy tu ada kat rumah.. Buat makan pagi Amani sebelum ke sekolah.. Gula-gula tu memang Sha standby dalam handbeg.. Hehehe..

Inilah coklatnya.. Satu dalam bentuk bar dan satu lagi dalam bentuk nugget.. hehehe.. Kalau ikutkan jenama ini packaging dia warna hitam.. Mungkin ini packaging baru kot.. Hehehe..

16 comments:

  1. jangan pergi kedai saka tu..karang x jumpa pintu keluar. haha
    kita pun kalo pergi, suka beli makanan kat sana..dah packing siap2..senang nk bg kat budak2..

    ReplyDelete
  2. W'salam Sha..
    Ngeri masuk kedai 'berhantu' ni.. Mujur Sha dah set budget.
    Kalau LZ shopping list 3 barang keluar kedai jadi 5 barang, adoi!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kikiki.. memang ngeri, tu yang set budget siap2.. Kalau tak sepenuh-penuhnya bakul.. hehehe

      Delete
  3. haah laaaa. crispyy tu dah tukar packaging... sebelum ni warna hitam

    ReplyDelete
  4. Coklat Crispy nie mmg sedap.. dulu warna coklat ataupun dah ada packaging baru..

    ReplyDelete
  5. Masuk kedai ni memang lari bajet hahaha.. Suami ekin tolak awal lg kalau ekin kata nak beli satu barang jah hahhaha

    ReplyDelete
  6. saya belum ada chance masuk kedai eco ni...agaknya kalau ada pi mesti banyak barang nak diborong..hehe

    ReplyDelete
  7. a ah before this warna hitam. depa upgrade kot kak..
    senang warna kuning dari jauh nampak hehe..

    ReplyDelete
  8. Biasanya memang lari dari bajet. Perancangan nak beli satu je tapi bila keluar dari kedai, berganda-ganda dari perancangan asal😆.

    ReplyDelete
  9. kalau masuk kedai eco kena extra duit...kn yg tkmo bli terbeli hehe

    ReplyDelete
  10. eco dgn rumah aida, jauh.
    x pernah gi eco lagi.
    eco ni viral skang ni. deko deko mostly sini yg best.

    ReplyDelete
  11. Kedai berhantu ECO nie.. masuk nk beli satu barang, balik jd berplastik2.. hehe

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »