Sunday, August 18, 2019

Korea | Partners for Justice 2 (2019)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Sambungan drama Partners For Justice (2018).. Musim ke 2 ini lebih mendebarkan dan penuh teka teki.. Lebih mengujakan dan menyeronokkan.. Puas menonton drama ini.. Dengan lakonan penjahat yang sangat beku dan kejam.. Penjenayah dari musim 1 masih lepas bebas atau memang dah mati.. Persoalan ini akan terjawab dalam musim 2 ini.. Keselambaan dan ketelitian doktor beak tetap membongkar kejadian jenayah dengan terperinci.. Kemunculan watak Sally yang gila-gila dan unik menambah warna cerita ini.. Disebabkan drama ini sangat mengujakan dan watak penjahat dia handsome, buat Sha menonton dengan pantas.. Marathon habis sebab nak tahu kesudahannya apa.. hehehe.. 

Drama ini tetap mengekalkan logik bila tak semua penjahat berjaya diberkas dan tak semua orang baik akan menang.. Ini realiti dunia.. Cumanya drama ini meninggalkan persoalan sama ada akan ada musim 3 atau memang itu penghujungnya.. Drama pun ada post ending credit.. Sabar jelah..

Partner For Justice Season 2 @ 검법남녀 시즌 2 @ Gumbeobnamnyeo Season 2
K-Drama | Aired: 3 June ~ 29 July 2019 | 32 Episodes | Genre: Crime, Mystery, Medical
Sinopsis |  In crime and in life, all contact leaves a trace. There is no perfect crime and our hero and heroine have the ultimate cooperation. This drama continues the tale of a forensic scientist and a prosecutor who make the best of teams.
(Source: HanCinema)

5 comments:

  1. x berapa kenal para pelakonnya..

    ReplyDelete
  2. siapa hero dia? nampak macam Lee Jungki tapi rasanya bukan..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu No Min Woo, and actually dia bukan hero hahaha, dia actually villain dalam season ni

      Delete
    2. tak cam No Minwoo dalam poster ni..

      villain drama korea sekarang semua hensem2, aishh stress betul tak tahu nak benci ke nak minat..haha

      Delete
  3. kita pun baru habis tengok and review is on its way ! geram betul bila Prosecutor Gal tu tak tertangkap haihhh.. seksa la hati ni nak tunggu season three *facepalm

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »