Tuesday, August 13, 2019

Cuti Sekolah Cara Kami

Assalamualaikum..
Hye semua..

Oleh kerana budget pertengahan tahun ini tak berapa meriah, makanya tak adalah bawa anak-anak bercuti walaupun sekolah bercuti seminggu.. Mujurlah ada Filem Boboiboy.. Bolehlah menggembirakan anak-anak.. Lama dah mereka minta nak tengok.. Kebetulan jatuh masa cuti sekolah dan Isnin tu memang cuti umum, terus plan dengan encik suami nak bawa mereka tengok dekat TGV Seri Manjung.. Sha tempah menggunakan aplikasi TGV Cinema.. Mudah, cepat dan pantas.. Yang pentung dalam akaun bank ada duit untuk bayar.. Hehehe.. Beli siap kombo popcorn tapi kena tambah lagi.. Kalau tak nanti gaduh budak berdua ini.. hehehe..


Paling best bila TGV dah buat tayangan dekat panggung Family Friendly.. Memang seronoklah Sha sebab Imani agak takut gelap dan bunyi kuat.. Kalau tengok kat panggung ini tak adalah dia panik sangat dengan bunyi yang kuat.. Yang lagi best bila ada dua pilihan waktu tayangan dan ada couple seat dalam panggung tu.. Pergh!! Berbaloi okay.. Satu couple seat RM20 je.. Sha ambil 2 couple seat untuk keselesaan bersama.. Baru RM40 + RM2 (booking fee).. Banding dengan panggung biasa kalau couple seat RM76 okay.. hahaha.. Nampak tak dia punya mahal.. 

Ini kain batik yang Sha beli sebelum ini.. (boleh baca SINI).. Mujur tukang jahit dapat siapkan sebelum raya haji..

Puas bergambar dan tengok wayang..

11 comments:

  1. Replies
    1. itulah pasal Anies.. jauh sangat..mujurlah Sha survey dulu..

      Delete
  2. dah lama jugak tak bawak anak-anak gi tengok wayang. Harga tiket ni makin lama makin mahal. Rasa cam rugi je.

    BTW...tajuk tu Sha nak curi apa? Hahahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha.. boleh pula tertypo.. sabar jelah..
      Memang mahal harga tiket sekarang..

      Delete
  3. Replies
    1. Memang seronok habis.. dapat tengok wayang..

      Delete
  4. Inilah masanya untuk mereka release tension

    ReplyDelete
  5. tengah fikir nak pergi tengok jugak.

    ReplyDelete
  6. Tak merasalah nak tengok wayang,takde transport..sedih...huhu

    ReplyDelete
  7. amboi sedondon baju raya haji dua beradik ni! Nasib ada boboiboy, boleh la kaksha dengan en suami buat diorang happy. Haritu adik ajak jugak tapi cinema paling dekat pun dekat Kuala Selangor, kena hadap jam lagi terpaksa la pujuk tunggu keluar Netflix

    ReplyDelete
  8. Cerita nilah niece Mrs. A beria nak tengok tu.
    Baru-baru ni Mrs. A tengok wayang cerita lion king dengan anak-anak best jugak cerita tu

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »