Sunday, August 18, 2019

Anak Teruna Makcik Rahimah oleh Sakeena

Assalamualaikum..
Hye semua..

Tajuk dan cover buku je berjaya buat Sha tertanya-tanya tentang cerita di dalam.. Cerita yang sempoi dan unik.. Perkenalan antara Waseem dan Ain secara kebetulan sehinggalah kepada pertunangan dan perkahwinan disampaikan penulis dengan cara yang santai dan relax.. Cerita nya sweet tapi tak adalah melampau sangat.. Sha suka cara penulis menggambarkan hubungan akrab antara Ain dan keluarganya.. Kemudian bila Ain dan Waseem berkahwin, keluarga keduanya saling menyokong dan akrab.. Jarang jumpa keluarga mertua dan menantu akrab begini termasuk ipar duai.. Memang bestlah baca.. Cuma part perasaan Ain dekat suami tu pada Sha agak kurang sesuailah penulis gambarkan macam tu.. Yellah.. Dah sah suami isterikan.. Normallah bila suami terlebih manja dan romantik.. Kadang apa yang disampaikan dalam novel boleh menjadi ikutan pembaca yang tak matang dan tak mampu menilai baik buruk.. 

Sha baca dan selesai pada 17.08.2019..

Pinjam dengan Perpustakaan Negara Malaysia..
Published March 2013 by Jemari Seni

7 comments:

  1. betul...kekdg novel ni jd influencer..

    ReplyDelete
  2. setuju dengan akak part perasaan terhadap suaminya tu.. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebab dah kahwin kan.. kenalah belajar menerima..

      Delete
  3. betul. bila membaca ni kite kene bukak minda and pandai menilai mana baik n mana buruk.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yang baik jadikan tauladan.. yang tak baik jgn jadi ikutan..

      Delete
  4. novel ni menyebelahi watak lelaki ke?

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »