Sunday, August 4, 2019

Kursus Roasted Chicken & Kacang Bersalut

Assalamualaikum..
Hye semua..

Semlaam pagi Sha ke Kolej Komuniti Sabak Bernam lagi.. Untuk kursus yang terakhir Sha daftar.. Kali ini agak kurang menarik.. Kursusnya best cuma bila pesertanya terlalu ramai, sesi pembelajaran jadi tak menarik.. Bersesak-sesak dan sempit memang mengganggu sesi pembelajaran.. Tapi sukses juga sampai ke hujung.. Menu ini bolehlah kawan-kawan cuba hujung minggu ini.. Raya korban kan hari Ahad ini.. Kalau dapat daging bolehlah buat.. 

Jom tengok Sha belajar apa.. Sha konsikan resepinya dibawah..


 Demiglaze tu serbuk brown sauce..


 Ini ayam yang dah dibubuh bahan perapan.. Kalau nak sedap perap hari ini dan bakar esoknya.. Memang terasalah perapan tu ke isi ayam..

Kacang salut yang dah siap goreng.. Kena bagi coklat baru dia garing..

10 comments:

  1. Best juga kursus masak ni.
    tentu dapat makan

    ReplyDelete
  2. sedapnya Sha :) kacang tu pun kak ana suka bebeno hehe :)

    ReplyDelete
  3. tgk pulak tengah2 malam. lapaaaaa

    ReplyDelete
  4. wowwwww kolej komuniti sabak bernam tu dekat la dengan sekolah lama saya dulu

    ReplyDelete
  5. sronok kursus masak2 camni tp bak kata sha la kalau rmi sgt xbest juga kan...lpr plak tgk ayam perapan tu

    ReplyDelete
  6. Rajinnya Kak Sha join kursus macam ni. Saya pun tak minat kalau ramai pelajar dalam satu kelas sebab sesak dan communication kita dgn orang yang mengajar tu kurang.

    ReplyDelete
  7. pernah juga join kursus macam ni buat baking, mula tu mcm excited juga tapi last dah malas nak belajar sebab dah bersesak tak boleh nak fokus.

    ReplyDelete
  8. Kursus masak2 best. Tambah ilmu memasak..

    ReplyDelete
  9. lama da aida x join kelas masak, sha.
    dulu kala selalu jugak.
    tapi yg berbyr mahal. tak sempat nak join kolej komuniti.
    now, join pjj jer. just nak tau resepi rahsia diorang.
    cara-cara tu mostly kita tau dah kan.

    tq sha for the resepi :)

    ReplyDelete
  10. dah ada resepi utk kuih raya thn dpn

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »