Tuesday, August 27, 2019

Novel | Kota Barra oleh Mahizan Husain

Assalamualaikum..
Hye semua..

Novel ini menarik sebab bermain dengan imaginasi kita.. Watak dalam novel ini seorang pelajar bernama Abid yang ingin menjadi penulis.. Mengarang cerita mengenai angkasa dan tersekat.. Sehinggalah watak yang ada dalam novel beliau muncul di alam nyata.. Pelik tapi itu yang terjadi.. Kemudian Abid berkhemah.. Bertemu dengan Yaddi dan mengembara ke Kota Barra menewaskan ahli sihir jahat dan menjadi hero.. Bertemu dengan makhluk ajaib.. Semua yang berlaku di Kota Barra mengganggu jiwa Abid.. Adakah ianya mimpi atau kenyataan..?

Sha baca pada 26.08.2019 dan selesai pada 27.08.2019..

Pinjam dari Perpustakaan Negara Malaysia..
Published by Fajar Pakeer Sdn. Bhd

15 comments:

  1. bestnya kak sha laju ja baca buku. kalau ain nipis alam pun amik masa 2 hri. kecuali komik hehheee

    ReplyDelete
    Replies
    1. kikiki.. tengah cuba pelbagaikan bahan bacaan nie..

      Delete
  2. banyak buku yg sha baca dah masuk list utk "kononnya" dibaca. bila tahun nak membaca ntahlah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kikiki.. Takpe.. Masuk list dulu.. Nanti bila tergerak nak baca dah ada list..

      Delete
  3. jln cerita dia lbh kurang dgn komik lama yg penah sy bc seblm ni tp sy x igt tajuk dia... tp end cerita tu, si pencerita kena telan dgn hantu yg dia lukis tu...sadis betul

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uish.. macam menarik je buku yang Anies baca tu..

      Delete
  4. wow sy suka versi fantasi ni..best

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fantasi memang best.. kikiki.. boleh berangan sekali..

      Delete
  5. Cerita mcm Ni buat movie best gak

    ReplyDelete
  6. Bagusnya Sha.. Banyak betul membaca. Jeles betul saya. huhu.

    ReplyDelete
  7. Suka jugak baca buku-buku yg jalan ceritanya begini 😊

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »