Sunday, May 3, 2020

Day 47 | Kawalan Pergerakan

Assalamualaikum..
Hye semua..

Berlalu lah sehari lagi di PKP ini.. Hari ini agak sibuk menolong encik suami mengait buah kelapa, membersihkan pasu-pasu bunga, membeli barangan rumah untuk MIL dan melipat kain baju.. Sebelah malamnya memantau Imani membuat kerja sekolah.. Encik suami tak ada hari ini.. Menghantar barang keperluan rumah untuk MIL dan membaiki paip rumah yang tersumbat.. Tanggungjawab seorang anak..

Ini menu sahur kami.. Nasi goreng ikan sardin, sambal bilis dan ayam goreng KFC..

Menu berbuka kami pula ialah bubur nasi, kentang goreng, tempe goreng, udang goreng dan kerang goreng..

18 comments:

  1. jeles la hari-hari ada ayam kfc..haha:P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe.. In lebihan berbuka semalam Tiara..

      Delete
  2. Dah day 47 rupanya Mrs. A dah lost track huhuuhuu...
    Salam Ramadhan hari ke 10 Sha sekeluarga.
    Takde yang pedas ke semua gorengan ya mesti anak-anak suka tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu lah.. Sha pun sebab buat entry ini, tu yang keep track dah berapa hari..
      Salam Ramadhan Mrs A..

      Delete
  3. terrbaik... nampak menyelerakan

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah, sedap makan bersama keluarga.

    ReplyDelete
  5. Terliur tengok sahur dan berbuka tu

    ReplyDelete
  6. Macam terbalik pulak menu Kak Sha ni. Syiok nak masak simple gini. ^^

    ReplyDelete
  7. Menu sahur akak nampak menyelerakan! hehe
    Saya dah start sahur minum air ja sekarang ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akak memang masak nasi kalau sahur.. wajib.. hehehe

      Delete
  8. Rindunya nak makan KFC. Lama dah tak makan KFC. Kat tempat saya ni x de delivery KFC. Kena pergi beli kat restoran.

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »