Friday, May 29, 2020

Filem Korea | Time To Hunt (2020)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Filem ini dari Netflix.. Agak dark dan kedepan masanya.. Pelakonnya ohsem.. Jalan cerita dia suspen dan gelap.. 3 sekawan yang merompak tempat judi dengan banyuan orang dalam.. Mereka diburu sebab ambil hard disk yang mengandungi rahsia kumpulan gengster.. Walaupun pemburu upahan tu dah jumpa apa yang dicari namun mereka tetap diburu.. Maka bermulalah misi memburu dan menyelamatkan diri.. Memang thrill habislah..

Screenwriter & Director: Yoon Sung Hyun
Genres: Suspense, Friendship, Thriller, Crime
Country: South Korea
Type: Movie
Release Date: Apr 23, 2020
Duration: 2 hr. 14 min.
In the near future, a financial crisis hit Korea and slums arise. From those areas, in a hopeless city, Jun Seok, who was released from prison, plans a dangerous operation for a new life with his family-like friends, Jang Ho, Ki Hoon, and Sang Soo. However, the expectations for the future are short-lived, and an unidentified pursuer appears and begins to chase them, seeking their lives. Can your friends who are each other's whole world get away from his hunting? (Source: MyDramaList)

6 comments:

  1. Layannnn ☺️


    Jemput join segmen jika sudi..

    https://ejulz.blogspot.com/2020/04/segmen-ucapan-buat-frontliners-covid-19.html?m=1

    ReplyDelete
  2. ada tengok sikit klip video movie ni. Intense jugak la cara pemburu tu memburu diorang. Dia sengaja nak main instead of bunuh terus

    ReplyDelete
  3. uish boleh try tgok ni. mcm menarik

    ReplyDelete
  4. Cuter Korea byk yg menarik kan

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »