Sunday, May 17, 2020

Day 61 | Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat

Assalamualaikum..
Hye semua..

Alhamdulillah.. berlalu satu hari lagi PKPB.. Ramadan pun semakin dekat ke penghujungnya untuk meninggalkan kita.. Hari ini sahur nasi goreng dengan telur dadar.. Berbuka Sha masak mee kari dan MIL pula masak bubur kacang hijau campur durian.. Tak ada beli kuih muih ke apa.. Air buat air oren.. Kebetulan adik encik suami pun ada balik.. Meriah lah rumah..

Seperiuk kuah kari Sha masak.. Bubuh isi ayam, kerang, tahu, fish ball, udang dan kentang..

Bubur kacang campur durian yang MIL masak..

Free gift dari kotex..

10 comments:

  1. Replies
    1. Tu lah.. bulan puasa nie baru 2 kali makan bubur kacang hijau..

      Delete
  2. Assalammualaikum... adduuuiihh sedap naaa kari tu ada memacam isinya hmmmm.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang suka buh macam-macam kalau buat kuah kari untuk mee.. 😂

      Delete
  3. Alhamdulillah
    Selamat berbuka puasa

    ReplyDelete
  4. aida mencari juga brush kotex tu lagi.
    tak berjumpa lagi la, sha hu hu hu hu...

    wow. sesekali buat mee berkuah gitu, ohsem!
    terasa nanti nak buat laksa nyonya la sha.

    ReplyDelete
  5. sedap mee kari tu. Aien buat hari tu semata mee kuning dgn kuah kari gitu. Haha

    Best dapat brush dari kotex tu.

    ReplyDelete
  6. Mee kari merupakan mee favourite sy. sedapnya. duk ulang2 makan.

    Bestnya meriah berbuka dengan family.

    Kami family negeri lain, duk share gambar whatssap dan video call je la. Tu pun tetap rasa meriah bagai sebab masing2 duk tanya resepi mak. hahaha

    ReplyDelete
  7. alamak lama tak makan bubur kacang hijau.. >.<

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »