Monday, May 25, 2020

Review Huawei F317 GSM Desktop Telephone

Assalamualaikum..
Hye semua..

Sebelum ini Sha ada kongsikan mengenai pembelian telefon ini di entry Shopee | Huawei F317 GSM Desktop Telephone (Use Simcard).. Kali ini Sha nak review mengenai kelebihan telefon ini.. Setakat yang Sha dah guna selama penerimaan telefon ini, agak bagus dan senang.. Penggunaannya seakan telefon nokia 3310.. Boleh hantar dan terima mesej juga.. Ada nada dering selain nada dering yang klasik tu..

Untuk penggunaan simcard pula, Sha dah cuba Digi dan Yodoo.. Okay dan tidak bermasalah.. Call in dan call out memang jelas dan terang.. Cuma untuk plan Yodoo tu Sha amik untuk call sahaja jadi untuk mesej boleh terima je tak boleh hantar.. Penggunaan telefon ini bergantung kepada plan simcard anda tau.. Kalau nak call dan sms, kena amiklah plan yang ada kedua tu.. Untuk taip mesej tu memang keypad dia sama je macam 3310..

Charging pula ada dua cara.. Terus kepada elektrik ataupun boleh gunakan bateri.. Bateri dia tahan lama juga bergantung pada penggunaan..

Selain fungsi diatas.. Telefon ini boleh dijadikan radio juga.. hehehe..

Nanti kalau ada lagi fungsi yang Sha jumpa, Sha update sini ye.. Semoga entry ini membantu rakan-rakan.. Sha sertakan sekali link untuk kawan-kawan yang ingin membeli..

https://shopee.com.my/product/3614138/3312038572





2 comments:

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »