Wednesday, May 13, 2020

Filem Animasi | Red Shoes and the Seven Dwarfs (2019)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Animasi ini memang menarik.. Walaupun katanya mendapat reaksi negatif sebab body shaming. Yellah watak utamanya gemuk dan jadi kurus bila pakai kasut merah tu tapi pada Sha masih ada mesej yang baik dari cerita ini.. Ia mengajar bahawa kebaikan sebenar akan kelihatan dari dalam dan cinta sejati bukan semata-mata hanya pada rupa.. 

Seronok menonton animasi ini bersama anak-anak.. Sambil menonton, sambil Sha terangkan.. Kadang-kadang anak-anak pula bercerita dengan Sha, sebab mereka dah beberapa kali menonton animasi ini..


3 comments:

  1. lom tgk lagi ni ,sha.
    tq for sharing.
    abis citer dah anak-anak tu nak tgk :)

    p/s: kalau sudi, nanti join segmen aida kat blog ekk :)

    ReplyDelete
  2. tengok trailer je dulu lepas tu lpa kewujudan animation ni

    ReplyDelete
  3. Mama pun boleh layan cite Ni nampak best

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »