Monday, May 18, 2020

Day 62 | Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat

Assalamualaikum..
Hye semua..

Hari ini bermulalah kerja dari jam 8 pagi sampai 5 petang.. Macam tak ada PKPB.. Okay je.. Dah memang kerjakan.. Datang je macam biasa.. Cuma pelajarlah tak ada.. Sunyi sepi je kawasan pejabat.. Buat kerja-kerja macam biasa kecuali shelving.. Buku tak ada orang usik.. Lepas raya nanti sambung buat projek yang tertangguh..

Hari ini sahur makan nasi goreng kampun, MIL masak.. Lepas subuh ters gerak balik Behrang.. Nak masuk Poli, jem.. hehehe.. Orang luar (staf yang duduk di luar.. pelawat tak dibenarkan masuk lagi buat masa sekarang) kena scan QR Code untuk rekod.. Cepat sikit bila buat scan QR code ini..

Berbuka kami makan burger dan nasi ayam.. Beli je, senang.. Dah lambat baliknya kan.. Alasan je tu.. hahaha..

Alhamdulillah.. Hari ini masuk kerja tengok ada bekas biskut ini atas meja.. Rezeki.. Bos bagi.. hehehe.. Berbuka puasa, selamat dijamah anak-anak..

Beli lagi kacang dari Shopee (Kedai reemaenterprise)
Kali ini sha beli kacang sepat dan pistachio juga.. Badam tu memang wajiblah.. Memang berbaloi sangat.. 

11 comments:

  1. Wah, bestnya bos bagi makanan.

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah
    Tau2 dah nak raya dah.
    Sambut raya new normal kali ni

    ReplyDelete
  3. untungnya dapat bos baik hati yer

    ReplyDelete
  4. bestnya boss bagi sekut, kacang tu pun sedap tak pernah try beli kt shopee...

    akak bulan puasa tak perlu balik awal yek? macam kami sebelum ni kalau puasa masuk 7.30 balik kul 4 petang, tapi musim PKP ini masuk kul 8 balik kul 3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Masuk ini dah 3 kali akak beli kekacang dekat shopee.. Kedai yang samalah..

      Balik awal setengah jam je.. kul 4.30.. masuk kul 8..

      Delete
  5. Nampak sedap kacang pistachios tu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang sedap.. Kacang gred yang baik.. isi dia warna hijau..

      Delete
  6. saya baru masuk keja harini. tak sabar lak nak cuti raya. haha

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »