Saturday, May 2, 2020

Shopee | Hasil Laut Jamilah

Assalamualaikum..
Hye smeua..

Mujurlah ada shopee.. Mudah rasanya hidup.. hehehe.. Semua pun ada.. Paling latest Sha beli hasil laut dari kedai kesukaan Sha iaitu Hasil Laut Jamilah yang berada di Lumut.. PKP kan, maka beli secara atas talian jelah kita.. Sha beli ikan bilis mata biru yang siap dikopek, sayap sotong kering dan sedikit udang kering.. Buat bekal memasak di rumah.. Selalu kalau balik rumah MIL memang ajak encik suami ke Lumut semata-mata nak beli sotong kering di Hasil Laut Jamilah ini.. Berbaloi sangat beli dengan seller ini.. Harga berpatutan dan pemakluman barang dipos bila pun ada.. Memang akan repeat order dengan beliau ini..

Kebetulan ada diskaun.. Memang beli lebih sikitlah.. Buat bekalan memasak.. Alhamdulillah selamat sampai dekat Sha pada 28.04.2020..

Ikan bilis mata biru yang dah siap dikopek..

Udang kering

Sayap sotong kering.. Yang ini tak ada kepala sotong..

Lepas tu dapat ikan bilis.. Gift dari penjual..

9 comments:

  1. Wah, siap ada free gift lagi.

    ReplyDelete
  2. eh bestnya nanti nak jenguk la.. ikan bilis tu murah dah tuh

    ReplyDelete
  3. tak permah pula beli barang runcit kat shopee...hahaha

    ReplyDelete
  4. pernah beli Hasil Laut Jamilah di Lumut. Senang ya sekarang dah ada di Shopee.

    Bestnya siap dapat gift ikan bilis!

    ReplyDelete
  5. wah benda ni pun dah ada jual dekat shoppe eh skrg ? lama rasanya tak godek2 shoppe ni

    ReplyDelete
  6. bestnya dapat seller macam ni :)

    ReplyDelete
  7. Hurm... testimoni bagus nak try seller ni nanti.
    Ada terfikir nak beli ikan bilis hari tu kat shopee tapi last-last cancel takut lama sangat delivery.

    ReplyDelete
  8. sib baik sha share ni.
    teringat terus nak oder ikan bilik.
    cuma aida order dari sabah, sha.
    cantik2 bilik & udg kering nyer.

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »