Tuesday, May 12, 2020

Day 54, 55 | Kawalan Pergerakan

Assalamualaikum..
Hye semua..

Tiga hari tak buat entry ini.. Sha balik kampung.. Talian internet agak kurang cantik tu yang tak sempat nak publish.. Kalau siang tu okay lagi.. Alhamdulillah rumah MIL dalam negeri yang sama cuma lain daerah dan tak jauh mana dari daerah yang Sha duduk.. Sepanajng perjalanan memang tak singgah mana-mana.. Risau nak berhenti.. Tu yang terus je.. Sampailah rumah MIL.. Setelah 50 hari lebih tak jumpa MIL, akhirnya dapat juga jumpa.. Dapatlah MIL bertemu cucu-cucunya..

PKPB sehingga 9 Jun 

Day 54
Menu sahur hari Ahad.. Nasi goreng dan ayam bakar.. Menu berbuka pula tak sempat nak ambil gambar.. hehehe.. Makan kuih muih, ayam percik dan buah anggur..

Day 55
Sahur makan nasi dan keli bakar.. Berbuka pula makan Ayam masak merah, masak lemak pucuk paku ikan masin, kerabu timun, ikan cencaru sumbat bakar, air soya, kuih muih dan air teh o.. Bila dengan mertua ini, memang Sha tak adalah beriya nak ambil gambar ke apa.. Segan dengan MIL.. hehehe..

Kami gerak balik ke Behrang lepas subuh tadi.. Sahur dan solat subuh dulu baru gerak.. Sampai rumah 7.50 pagi.. Clock in dan sedia untuk ke pejabat..

6 comments:

  1. duduk dekat boleh balik sekejap rumah family :)

    ReplyDelete
  2. bestnya dapat balik kampung jumpa family

    ReplyDelete
  3. Akak hari - hari up kat FB masak apa..tapi kat blog macam dah malas nak up..hahaha boleh?

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah dapat juga balik kampung. syukur sama negeri. Dapatlah berbuka dan bersahur bersama.

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah Mrs. A pun last Saturday balik kampung.
    Dapatlah ambil anak bongsu Mrs. A tu balik Seremban.

    ReplyDelete
  6. alhamdulillah.
    dpt juga jengah org tua, Sha.
    mcm aida & asben, org tua kami luar Melaka.
    so, masih x dpt jumpa diorang.

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »