Thursday, May 21, 2020

Drama Jepun | Final Life (2017)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Sha bukanlah peminat tegar Taemin cuma suka tengok video klip beliau je.. Bila baca details pasal drama ini ternampak nama Taemin rasa macam menarik pula.. Bila tengok episod pertama je dah menarik.. Taemin dengan rambut dan mata biru dia.. Pergh!! Macam scene video klip.. hahaha.. Sha tengok dekat Youtube je.. Ada 12 episod.. Menarik wei..

Tapi tulah.. Taemin nampak macam tengah menari lak.. Babak berjalan pun macam catwalk.. Hahaha.. Jalan cerita dia nice lah.. Bolehlah nak tonton seronok-seronok.. Kisah seorang lelaki yang dijadikan bahan uji kaji dan hilang ingatan.. Kemudiannya dihantar ke Jepun untuk membantu polis Jepun menyelesaikan kes.. Memang ohsemlah lepas kena bedah.. Watak utama dia lelaki.. Taemin dengan Matsuda Shota.. Dua lelaki ini membawakan watak mereka dengan ohsem.. Tapi ending dia sedih..

Drama: Final Life
Also Known As: Fainaru Raifu: Ashita, Kimi ga Kietemo
Directors: Kurakata Masatoshi, Paul Young
Screenwriters: Taniguchi Junichiro, Hisamatsu Shinichi
Genres: Action, Suspense, Thriller, Mystery, Psychological, Detective, Mature, Investigation
Country: Japan
Episodes: 12
Aired: Sep 8, 2017 - Nov 17, 2017
Aired On: Friday
Original Network: Amazon Prime
Duration: 30 min.
Kawakubo Ryo is a detective on a special team. When he was a child, he lived through a difficult time. He lived in poverty and his mother's negligence led to his younger sibling's death. His mother went missing and he has been looking for her. Song Shi-On  is a smart guy. He graduated from a top medical school in the United States. He happily spends time with his girlfriend, but an experiment on his brain causes him to lose his memory. Kawakubo Ryo and Song Shi-On have nothing in common but work together on a special team formed by a secret organization of police officers. They try to solve difficult cases.

8 comments:

  1. Lama betul tak tengok cerita jepun..tenggelam dengan fenomena korea

    ReplyDelete
    Replies
    1. Drama Jepun banyak yang menarik dan episod pun tak terlalj banyak..

      Delete
  2. lama sangat tak layan drama jepun.... selain ultraman hahahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akak layan sesekali kalau jalan cerita dia best atau pelakon dia menarik.. Tambahan pula drama Jepun selalunya tak panjang sangat..

      Delete
  3. lama tak tengok drama jepun. drama yg kita nak tengok selalu ada masalah subtitle :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yang ini dekat Youtube ada.. siap subtittle BI..

      Delete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »