Saturday, May 16, 2020

Hand Sanitiser

Assalamualaikum..
Hye semua..

Bila tengok makin ramai yang keluar, tak kiralah ke pasaraya mahupun kedai terus rasa seram.. Sha beli Hand sanitiser tapi tulah.. Jenis titis, macam susah je nak pakai.. Jadinya ke DIY lah cari botol spray yang kosong untuk dibubuh hand sanitiser tu bagi memudahkan penggunaan.. Nak kedai ECO, tak lalu nak berbaris.. Mujur Mr. DIY tak payah beratur.. Sha jumpa botol spray tu dekat peralatan alat solek.. Sha beli 3 terus.. Senang.. Bubuh dalam beg tangan, bubuh dalam kereta dan nak bubuh dekat pejabat..

Mula-mula beli botol dengan pelakat pink tu.. Harganya RM18 dan isi kandungannya 150ml je.. Pergh!! Mahal.. Sha beli dekat Sakan.. Kemudian Sha beli jenama Hand Guard tu botol besar (RM11.90/150ml) dan botol kecik (RM4.90/50ml) dekat TF ValueMart..

Botol putih tu boleh bubuh 40ml dan botol hijau tu boleh bubuh 50ml tapi harganya sama.. Satu tu RM1.60.. Pakai botol macam ini lagi senang.. Spray je kat tangan.. Tak adalah berlebihan cecair tu keluar.. Anak nak bawa pun senang kalau dah mula sekolah nanti..

7 comments:

  1. Haahlah! Nnti anak nk sekolah, boleh bgi botol spray camni tuk hand sanitiser. Senang diaorg nk guna. Thanks sha for the idea :)

    ReplyDelete
  2. yang spray tu mudah nak guna..#staysafe..

    ReplyDelete
  3. kalau letak dalam botol spray lagi senang untuk apply.

    ReplyDelete
  4. ada botol spray camni memang senang.. malas nak mencari tu la tapinye..

    ReplyDelete
  5. Guna spray LG senang kn. Tapi akak selalu gun yg Kat kedai punya.. jimat

    ReplyDelete
  6. Senang kalo ada botol kecik.. Mudah nk bw dlm beg

    ReplyDelete
  7. aida br je order lagi.
    stok utk anak2 nanti nak ke skola.

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »