Tuesday, May 19, 2020

Day 63 | Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat

Assalamualaikum..
Hye semua..

Buat apa je hari ini? Macam mana persiapan raya? Sha tak adalah buat persiapan beriya pun.. Sejak tahun lepas memang buat biasa-biasa je.. Tahun ini PKPB, lagilah.. Baju raya sebab biasa memang beli awal, jadi tak adalah nak ke pasaraya mencari.. Biskut raya pun beli 2 jenis je.. Yang penting raya pertama tu.. Rutin raya lah tak boleh nak buat.. Kad raya pun tak hantar tahun ini.. Rindu pula nak mengirim.. Ziarah sanak saudara menggunakan trlefon je tahun ini.. Yang penting ingatan.. Cara tu boleh diusahakan.. Panggilan telefon, panggilan video, Media sosial, mel eletronik dan surat menyurat.. 

Hari ini dah 26 Ramadan.. Tinggal tak sampai seminggu je lagi Ramadan akan meninggalkan kita.. Ramadan yang berbeza dan merapatkan lagi hubungan kekeluargaan.. 

Petang tadi keluar cari simcard untuk telefon Huawei yang Sha beli sebelum ini.. Beli Digi sementara tunggu simcard Yodoo sampai.. Lepas tu singgah Econsave beli barang.. Mujurlah boleh bayar guna ewallet.. Senang rasanya.. Scan je selesai.. Memang Sha selalu topup ewallet Sha.. Memudahkan urusan..

12 comments:

  1. ramadan dah hampir ke penghujung
    Syawal new normal akan menjengah tak lama lagi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu wak.. Syawal new normal kita tahun ini..

      Delete
  2. Saya pun tak buat persiapan raya kak..tkde benda nk buat
    baju raya tak beli,langsir pon tak siap pasang....
    kuih raya je tengah order..heheh nk buat kudap2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kuih raya memang kena ada untuk kudap-kudap walaupun tak banyak.. hehe..

      Delete
  3. masih setia berada di rumah and tak nak keluar shopping raya pun. demi kebaikan semua.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Samalah.. tak ada shopping pun.. beli online je..

      Delete
  4. tahun ni kami suami isteri pun fokus anak2 je. tak tau nak harap orang dtg ke x. ghuhuhu..

    moga semua perkara ni cpt selesai insyaAllah...

    ReplyDelete
  5. Tahun ni kalau nak hantar kad raya, hantar softcopy jelah. Susah nak hantar kad raya hardcopy.

    ReplyDelete
  6. asbab yang berlaku ada hikmahnya bagi orang2 yang faham...

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »