Sunday, May 17, 2020

Telefilem Melayu | Badi Selendang Merah (2020)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Saja melayan sambil buat kerja.. Tak adalah fokus sangat menengoknya.. Hantunya cantik tapi muziknya menyeramkan.. Kisah sepasang suami isteri yang bertembung dengan kemalangan dan mula diganggu.. Kata mak bidan si isteri terkena badi mayat.. Malangnya ada peristiwa yang lebih dasyat disebalik badi mayat.. Semuanya kerana sikap si suami..

JUDUL : BADI SELENDANG MERAH
WAKTU SIARAN : Sabtu, 4 April 2020, 9:00 malam
SIARAN TV : Astro Citra & Citra HD
PENGARAH : Rahim Zali
PRODUKSI : Suar Channel
PELAKON : Sharifah Sakinah, Nazim Othman, Salina Saibi

SINOPSIS BADI SELENDANG MERAH
Setelah gagal dalam perniagaan, Helmi membawa isterinya, Fatin pulang ke kampung untuk tinggal di sana. Fatin kini berbadan dua dan hanya menunggu masa untuk kelahiran. Dalam perjalanan pulang, mereka menyaksikan sebuah kemalangan jalan raya yang meragut nyawa seorang wanita berselendang merah. Kejadian tersebut menghantui Helmi dan mula membongkar rahsia-rahsia gelap yang disembunyikan.

8 comments:

  1. Ejulz suka cerita seram camni. Hehe

    ReplyDelete
  2. Saya rasa saya tengok cite ni hari tu tapi tak habis. Cite hantu melayu satu je saya tak suka. Muzik lagi kuat dari suara orang bercakap

    ReplyDelete
    Replies
    1. Part muzik tu memang setuju.. muzik lebih kuat dari suara..

      Delete
  3. Dah tengok. Berdasarkan hint sepanjang cerita tu, dah dapat agak mesti orang yang kemalangan tu ada kaitan dengan pasangan suami isteri tu.

    ReplyDelete
  4. Assalammualaikum.. datang terjah blogwalking sini. Selamat Berpuasa, Selamat PKPB ya.

    Saya mmg suka cerita seram, nnti lepas puasa kita try cari cita nie baru best tengok kan hehehehee

    http://iskandarx-society.blogspot.com/
    http://iskandarx.blogspot.com/
    https://melayupress.wordpress.com/
    https://twitter.com/iskandarX

    ReplyDelete
  5. da tgk.
    ok ok la jalan cerita nyer.

    ReplyDelete
  6. Ok. memang tak tengok la jawabnya.. Hehe.. Macam seram je..

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »