Tuesday, May 12, 2020

Novel | Lelaki Kiriman Tuhan oleh Umie Nadzimah

Assalamualaikum..
Hye semua..

Kisah Naira dan Raid yang luarbiasa.. Naira gadis yang ganas dan tegas.. Bukan membenci lelaki tapi semua lelaki yang muncul dalam hidup dia cuba menyusahkan dia.. Ada abang tapi tak berguna malah menyusahkan dengan masalah hutang along.. Abahnya dah pergi akibat merokok.. Ada adik perempuan yang lemah semangatnya.. Mak pula terlalu sayangkan abang sehingga tak nampak yang perbuatan anak tu salah.. Muncul Raid yang suka memaksa dan mengusik.. Tanpa disedari Raid banyak membantu Naira dalam diam.. Bila hati dah suka, mereka berkahwin namun sejarah silam Raid muncul mengganggu.. Betulkah Raid jahat seperti yang dikata abang Naira.. 

Kisah cinta yang menarik dan memberikan pengajaran.. Kita manusia tak berhak menghukum manusia lain.. Yang jahat belum tentu akan jahat selamannya dan yang baik belum tentu akan kekal baik..

Sha baca dan selesai pada 08.05.2020..

Sha baca menggunakan aplikasi PNM e-Reader..
Published 2017 by Penulisan2u

2 comments:

  1. Rasanya novel ni pernah diadaptasi ke drama. Tapi tak pernah follow pun ceritanya. Novel pun tak pernah baca lagi.

    ReplyDelete
  2. suka novel ni, banyak kali repeat baca..hehe

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »