Monday, August 16, 2021

Drama Korea | Devil Inspector 2 (2018)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Drama ini pendek je.. 18 episod dengan waktu tayangan tak sampai 10 minit untuk setiap episod.. Ada 3 kes yang disiasat oleh Rebel Detective iaitu kes bunuh diri, rahsia lukisan dan juga kehilangan duit.. Drama ini menarik sebab pelakonnya comel dan jalan ceritanya pun tak terlalu berat.. Seronok tengok mereka menyelesaikan kes menggunakan kekuatan masing-masing dan saling berkerjasama.. Ada juga pengajaran yang disampaikan macam kes pertama iaitu kes bunuh diri yang berpunca daripada komen yang kejam di media sosial.. Bahayanya siber buli..

Drama: Devil Inspector 2
Also Known As: Akdong Tamjeongsoo 2 , Mischievous Detectives 2 , Rebel Detectives 2
Screenwriter & Director: Park Sun Jae
Genres: Friendship, Mystery, Comedy, School, Youth, Drama, Detective, Investigation
Country: South Korea
Episodes: 18
Aired: Sep 20, 2018 - Oct 26, 2018
Aired On: Wednesday, Thursday, Friday
Original Network: Naver TV Cast, Viki
Duration: 10 min.
Ok Jin Kyung is a detective with the Mirae Police Station. She works hard for justice and will do anything to get the job done. She gets help from two genius high school students, Seol Oh Sung and Pyo Han Eum, who have been given honorary crime-fighting positions as a profiler and forensic scientist. But will there be a case that even this expert group can’t crack?
(Source: Viki)

1 comment:

  1. naver tv ni memang letak drama 10 minit je ke. Dah samapi 2 season ni mesti dah ramai audience yang suka trend drama durasi pendek macam ni

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »