Friday, August 13, 2021

7Eleven Malacan Salted Sugar

Assalamualaikum..
Hye semua..

Semalam keluar mencari apam balik sedap.. Namun hampa sebab pakcik tu tak meniaga, hujan lebat.. Sudahnya merayap sampai ke Tanjung Malim bersama encik suami.. Lebih tepatnya jalan-jalan cari makan tapi tak berjaya.. kikiki.. Sembang dalam kereta je yang lebih sambil pusing Pekan Tanjung Malim.. Singgah 7Eleven dekat sebelah Maybank nak carikan gula-gula buat anak dara berdua tu.. Ternampak pula iklan aiskrim baru ini.. kikiki.. Teruslah mencuba.. Sha suka kon aiskrim 7Eleven maka kenalah beli yang kon.. Harganya dalam RM2 lebih kalau tak silap.. Lupa pula nak minta resit.. kikiki..

Iklan yang memikat pandangan mata..

Aiskrim yang berjaya dimiliki.. Kikiki.. Peringatan ye, sila sediakan air mineral.. Aiskrim ini agak manis rasanya.. Rasa manis tu melekat di lidah.. Seeloknya sediakanlah air mineral atau air masak buat penghilang kemanisan.. Sekali cuba jelah nampak gayanya.. kikiki.. Melekat sangat manis tu.. 

7 comments:

  1. Besnyaa 7e pun dah ada ya ice cream ala2 mcm fm ni. harap2 mesin asikrim dia tak selalu rosak lah ya kikiki manis2 ni selalu kalau time craving ja baru best makan

    ReplyDelete
  2. mula2 rs mcm nk try.. tp part manis tu.. rs xsnggup nk try.. haha

    ReplyDelete
  3. aiskrim macam family mart eh? macam perlu singgah &E try je niiiii :)

    ReplyDelete
  4. Tak tahu pula 7 Eleven ada jual aiskrim macam ni. Cantik warna aiskrimnya.

    ReplyDelete
  5. Aiskrim tu nampak manis berkaramel hehehehee.

    ReplyDelete
  6. Biasa kalau salted caramel. ini salted gula melaka pulak. Menarik juga. siap siap sediakan air masak, bagus pesanan tu :)

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »