Saturday, August 7, 2021

Subway di Hujung Minggu

Assalamualaikum..
Hye semua..

Seminggu memendam rasa nak ber Subway, sudahnya pagi tadi rajinkan diri keluar.. Sha bercinta sikit nak je Subway ini sebab jarak dia yang agak jauh.. Tapi sebabkan teringin punya pasal, kenalah rajinkan diri memandu.. Kesukaan Sha kalau ke Subway ini dah tentulah Sandwish Steak & Cheese.. Tapi biasalah orang perempuan, pantang nampak menu baru mesti nak cuba.. Bila Sha nampak The Cheesy Meat-Bowl, teruslah order 1.. Kalau dalam gambar promosi tu sos dia pekat, tapi bila Sha beli sos dia sedikit cair..

Cheesy Meat-Bowl - RM10.50
Sedap.. Ada 5 ketul bebola daging dan Mozarella cheese di atasnya.. Sos marinara dia tak adalah masam melampau.. Walaupun sos tu sedikit cair tapi masih sedap.. Puas hati lah..

Sup cendawan Subway ini pun best juga walaupun kuantiti dia agak sedikit.. Separuh cup je dia bubuh.. Ini kali kedua Sha beli.. Sha suka sup cendawan Subway ini sebab dalam dia banyak ketulan cendawan.. Puas hatilah kunya.. Harga dia dalam RM5 lebih kalau tak silap Sha..

Kesukaan Sha.. Steak and Cheese dengan roti Parmesan Oregano ditambah extra salad.. hehehe..

13 comments:

  1. Alaaaaaaa....Subway ni ada kat NuSentral,...malas nak pi lebel 6 tu beli...order online kang x dapat pilih macam2 kan.hahahaha...sejenis tamak bila order sandwich Subway...

    ReplyDelete
  2. kita pun suka parmeson tp slalu amek tuna hahaha letak mayo n sos cili banyak2 ....perghh meleleh makan :p arrggghhh ni yg nak makan subway esok ni :D

    ReplyDelete
  3. Alamak macam sedap pula subway. Saya ada memori pahit sikit dengan subway ni. :') 4 tahun baru ada hati nak makan balik

    Tapi bila nampak Cheesy Meat-Bowl ni mcm terliur pulak. Tapi agak ehem sikit harga dia dengan saiznya.

    Boleh la try sup dia. mcm best ja

    Menu fav saya dulu. Mestilah meetball! Wajibbb roti pula italian sos campur wjib thousand island bbq dan mustard. Sayur kalau boleh semua! haha

    ReplyDelete
  4. boleh cuba style sha..mesti sedap :)

    ReplyDelete
  5. Selamat berhujung minggu dengan menu2 lazat

    ReplyDelete
  6. Tak pernah lagi cuba makanan dari Subway.

    ReplyDelete
  7. dah lama tak makan subway..

    ReplyDelete
  8. Tak pernah try cheesy meatbowl subway. Nak try la nanti..

    ReplyDelete
  9. Lama dah akak tak makan subway. Roti Parmesan Oregano tu my favourite pick. Cheesy meatball tu memanggil-manggil 😀

    ReplyDelete
  10. Macam sedap Cheesy Meat-Bowl tu. Pergi Subway biasanya order Sandwich dan cookies je. Yang lain baru-baru tak pernah cuba lagi.

    ReplyDelete
  11. mac & cheese dia pun sedap jugak tapi tak boleh makan banyak2 sebab muak haha

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »