Thursday, August 19, 2021

Filem Jepun | Brave: Gunjyo Senki (2021)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Filem ini mengisahkan bagaimana satu bangunan sekolah dari masa kini telah kembali ke zaman lampau.. Bangunan sekolah yang dalamnya ada pelajar telah dipindahkan ke zaman dimana Battle of Okehazama diantara Oda Nobunaga dan Imagawa Yoshimoto hampir berlaku.. Mereka diserang oleh askar dan ada yang ditangkap untuk dijadikan tebusan.. Kejadian ini menyaksikan bagaimana Aoi berubah menjadi lebih yakin diri dan berusaha menyelamatkan sahabat baiknya Haruka.. Tanpa mereka sedari ada pelajar dari masa depan yang telah berada di situ terlebih dahulu dari mereka dan menyebabkan kekacauan.. Aoi nekad untuk terus tinggal di zaman silam demi membetulkan sejarah.. Nicelah filem dia.. Jepun kan..

Movie: Brave: Gunjou Senki
Also Known As: Brave: Gunjyo Senki
Director: Motohiro Katsuyuki
Screenwriter: Yamamoto Toru, Yamaura Masahiro
Genres: Action, Historical, Mystery, Fantasy
Country: Japan
Release Date: Mar 12, 2021
Duration: 1 hr. 55 min.
Students, including Nishino Aoi, take part in class and sports activity at a prestigious high school. Aoi is a member of the school's archery club. He practices archery studiously and doesn't socialise much with the other students. His childhood friend Seno Haruka is also a member of the archery club, but she worries about Aoi. One day, thunder strikes the school grounds. After that, the ordinary lives of the students changes drastically. Many samurai descend on the school grounds. It appears that the entire school has travelled back in time to the Sengoku period. Making things worse, they realise that they are in the time right before the Battle of Okehazama takes place.
(Source: AsianWiki)

~ Based on manga series "Gunjyo Senki" by Masaki Kasahara. ~

6 comments:

  1. Sha..tgk filem mcm ni takleh nk skip2 kan..nnt tak faham

    ReplyDelete
  2. Best gak tengok cerita time travel ni.

    ReplyDelete
  3. Macam best. Cite Jepun kalau ada fight scene memang real. Teringat filem Battle Royale. Tapi tu agak ngeri la

    ReplyDelete
  4. haaaa satu sekolah pergi ke zaman lampau. Mau terkejut semua student

    ReplyDelete
  5. Wah, menarik.. Mesti ada babak yang mendebarkan, apatah lagi bila berada di zaman lampau..

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »