Thursday, August 12, 2021

Filem US | The Suicide Squad (2021)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Okay.. Firstly, Sha nak ingatkan silalah jangan tengok filem ini dengan anak kecil.. Terlalu ganas dan merapu.. Hahaha.. Sebab merapu tu lah Sha tengok.. Cumanya filem ini sesuai untuk 18 tahun ke atas je.. Tau.. Ini sambungan kepada Suicide Squad (2016).. 

Misi kali ini menghimpunkan dua kumpulan penjenayah dalam melaksanakan tugas.. Satu kumpulan menjadi decoy untuk membantu kumpulan kedua lepas.. Harley Quinn berada dalam kumpulan pertama dan hanya beliau yang terselamat dari dibunuh namun tertangkap.. Kumpulan kedua diminta untuk ke Jötunheim untuk menangkap The Thinker dan menghapuskan Project Starfish.. Mereka berjaya masuk ke kawasan Jötunheim dan melaksanakan misi namun tanpa mereka ketahui ada pengkhianat bersama mereka dan Project Starfish merupakan projek kerajaan America.. 

Bahagian paling seronok Sha tengok adalah bila mana Harley Quinn berlawan dan keluar effect bunga dan burung memang ohsem gilalah.. hahaha.. Puas hati tengok heroin yang sorang ini berlawan dan melepaskan diri.. kikiki..

The Suicide Squad
2021 ‧ Action/Adventure ‧ 2h 13m
The government sends the most dangerous supervillains in the world -- Bloodsport, Peacemaker, King Shark, Harley Quinn and others -- to the remote, enemy-infused island of Corto Maltese. Armed with high-tech weapons, they trek through the dangerous jungle on a search-and-destroy mission, with only Col. Rick Flag on the ground to make them behave.

4 comments:

  1. wahhh barisan pelakon hebat2 belaka

    ReplyDelete
  2. Perghh John Cenna lagi? Haritu f&f 9 pun dia juga ada. Saya be;um tengok tapi dah ada movienya. Mungkin weekend ni saya tengok

    ReplyDelete
  3. dah tengok, memang BEST dengan lawak bangang tahap tak boleh nak pikir

    ReplyDelete
  4. Dah tengok. Merapu sungguh. Paling lawak King Shark tu. Aduhaiii..bebal betul dia. First Squad failed mission tinggal Harley je. Masuk second squad baru berjaya. Cerita yang best. Superhero bodo bodo tapi berjaya. Huhu

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »